Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a Start-stop...

Mi a véleményetek a Start-stop rendszerről? Nektek van? Használjátok?

Figyelt kérdés
Nekem van, sokat járok városban. Van értelme? Nem lesz baja a motornak hosszútávon és többet ártok vele mint nyerek rajta?
2017. márc. 22. 19:18
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Jah az enyém benzines 1.8-as 2012-es.
2017. márc. 22. 19:19
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik legnagyobb ökörsége az autóiparnak az elmúlt években. Volt több ilyen autóhoz szerencsém, már reflexből kapcsolom ki bennük a funkciót, ahogy beülök. Ha pedig a saját autóm ilyen lenne, ki is iktatnám, nagyon idegesítő.
2017. márc. 22. 19:22
 3/31 A kérdező kommentje:
Nekem is ki van kapcsolva, mindig is ki volt.
2017. márc. 22. 19:24
 4/31 anonim ***** válasza:
4%
Nincs, még nem próbáltam.
2017. márc. 22. 19:25
 5/31 anonim ***** válasza:
64%

Mivel Toyota Priusom van, ezert hibridkent ez a mukodes resze.

Kulonfele BMWkben probaltam hasznaltam ilyet, nekem nem volt vele bajom.

A motornak sem art, ha megfeleloen volt megtervezve, ha meg nem akkor tokmindegy, stop-start nelkul is xar.

2017. márc. 22. 19:31
 6/31 Viktor.K ***** válasza:
81%
Azért ezt nem állítanám hogy nem árt neki. Szerinted az jó ha indítgatja egy nap 30x a motort? Egy indításnál kb annyit megeszik mint ha egy percig járatnád alapjáraton, nem beszélve arról hogy az akksit is gyilkolja vele meg az önindítót is. A legnagyobb marhaság a hybrid autó után.
2017. márc. 22. 19:34
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy egy fél órás araszolásnál, ha úgy adódik, 1000szer is képes leállítani meg beindítani a motort...
2017. márc. 22. 19:48
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges marhaság ,ami csak arra jó hogy megdobják az autó árát . Ahogy írják a többiek is,sokkal kevésbé megterhelő a motornak ha folyamatosan jár mint amikor percenkét újra van indítgatva. Hosszabb vasúti sorompónál esetleg ahol sokat kell várakozni van talán haszna,de ott is felesleges mert meddig tart leállítani ha elfordítod a kulcsot? semeddig.. Kellenek ezek a felesleges szarok a mai kocsikba h kaszáljanak a márkaszervizek,a 3 milliós kocsit meg rá lehessen sózni a sok lusta kényelmes balekra 5-6 millióért ennyi értelme van.
2017. márc. 22. 20:01
 9/31 anonim ***** válasza:

3 literes dízel van, azt sose álltam neki számolgatni, hogy ez mennyit spórol nekem bár nem hiszem hogy túl sokat, bár kikapcsolva nincs, mert számomra tökéletesen működik.

Ha csak kicsit nyomom le a fékpedált akkor nem állítja le a motort, ha kicsit jobban ( érezni, hogy onnantól erősebben is kell nyomni ) akkor viszont már működésbe lép.

Szerintem ez teljesen jó rendszer így, araszolgatásnál meg 90%-ban hagyom a kocsit, hadd tegye a dolgát a technika, ha már benn van.

2017. márc. 22. 22:57
 10/31 A kérdező kommentje:
Ezt a választ is köszönöm. Azt olvastam, hogy ha sokat pörgött előtte a motor, dombon volt fent akkor ne, stb. Hát hogy nálam mi lenne az passz. Szerintem ne csak lehúzásból találták ki.
2017. márc. 22. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!