Mi a véleményetek a Start-stop rendszerről? Nektek van? Használjátok?
Csak egy rövid mondat:
Szakértők szerint a kettős tömegű lendkerék egyik nagy ellensége az indítás és a leállítás.
"Szerinted az jó ha indítgatja egy nap 30x a motort?"
Egy rendesen megtervezett motornak ettol semmi baja nem lesz.
"Egy indításnál kb annyit megeszik mint ha egy percig járatnád alapjáraton"
Ostobasag, nem tudom honnan szedted.
"nem beszélve arról hogy az akksit is gyilkolja vele meg az önindítót is. "
Az akkunak semmi baja nem lesz tole, az onindito pedig meg van erositve minden ilyen autoban.
"A legnagyobb marhaság a hybrid autó után."
Birom amikor valaki okosabb mint a gyari fejlesztomernokok.
Ezeket a " gyari fejlesztomernokoket" ugy emlegeti mindenki, mintha ezek mindent tudo istenek lennenek.
Pedig az o igazi feladatuk maga az avulas fejlesztese es megtervezese.
Lehet hogy jok a mai autok, hybrid, reszecskeszuro, start stop, 1000 cc csaladi kombi 2 decis fogyasztassal stb, egyik sem lesz olyan tartos mint a regi autok amik apainknak voltam.
Mert ladat, bogarat, kadettot stb még mindig latni, de a mai muanyagfosok kozul melyik lesz 30-40 ev mulva az utakon?
"Ezeket a " gyari fejlesztomernokoket" ugy emlegeti mindenki, mintha ezek mindent tudo istenek lennenek."
Dehogy. De ertenek ahhoz amit csinalnak, es nem hulyek.
"igazi feladatuk maga az avulas fejlesztese es megtervezese. "
Ostobasag, nem letezik tervezett elavulas.
egyik sem lesz olyan tartos mint a regi autok amik apainknak voltam.
Mert ladat, bogarat, kadettot stb még mindig latni, de a mai muanyagfosok kozul melyik lesz 30-40 ev mulva az utakon?"
Jaj ba..ki. Totalis sotetseg. A ami autok SOKKAL tartosabbak mint a 30 evvel ezelottiek, ossze sem lehet hasonlitani veluk, nagysagrenddel jobbak a maiak.
Lada? Agyam eldobom, komolyan.
Jaj ba..ki. Totalis sotetseg. A ami autok SOKKAL tartosabbak mint a 30 evvel ezelottiek, ossze sem lehet hasonlitani veluk, nagysagrenddel jobbak a maiak. ????
Jé nekem. Most jöttem rá hogy te biztos valami agyoniskolázott egyetemi hallgató lehetsz. Ezzel a mondattal leírtad hogy annyit értesz hozzá mint amennyire én feka vagyok... majd visszavonom ezt a kijelentést hogy ha látok OT -s rendszámos priuszt..
"Gondolom halvány lila fingod sincs mi zajlik le egy blokk beljesében"
Na ja, tobb mint 17 eve tervezek belsoegesu motorokat, de valoban nincs rola fogalmam.
Sejthettem volna hogy valami überokos autoszerelo vagy.
30 evvel ezelott sokkal tobb meghibasodas volt, sokkal kevesebbet birtak a motorok, sokkal kisebb igenybevetel mellett. A mai autok tobbseget csak tankolni kell meg olajat cserelni bennuk es kimennek a vilagbol a regi xarokhoz kepest. A fentebb istenitett Ladat 70-80e kilometerenkent fel kellett ujitani, mert szetkopott a pichaba... Opelek, Golfok detto.
Akkoriban allandoan butykolni kellett az autokat...
Az igaz hogy ha ma valami elromlik akkor dragabb javitani, es bonyolultabb. De egy atlag auto rohogve elmegy 3-400e kilometert komolyabb meghibasodas nelkul.
Regen meg 100-150e utan jott a motorgeneral.
Az egymilliot futott zoldseges Merciket meg hagyjuk mar, koran sem az volt az altalanos, raadasul azokat is javitani kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!