Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volvo s40 vagy s60 első autónak?

Volvo s40 vagy s60 első autónak?

Figyelt kérdés
Nézegettem a 2007-2010-es s40 és s60-asokat D5 motorral,viszont nem igazán tudok dönteni,ugye főleg egyedül vezetek ezért lehet elég lenne az s40,viszont az s60 nincs jobban felszerelve extrákkal?Kedvezőbb a kisebb termetű s40 fogyasztása?Egy embernek megéri a termetesebb darab?Meg azért azt hozzá kell tenni hogy ugyanazért az árért s40-ből fiatalabb,kevesebbet hajtottat lehet találni...szerintetek?
2017. nov. 4. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a D5 motorral nézed (nagyon helyes! :)) akkor gyakorlatilag mindegy melyiket veszed. Válaszd azt, ami jobban tetszik, amiből jobb állapotút találsz. Az S60 minden szempontból komolyabb autó, még ha esetleg az adott példány nincs is jobban felszerelve. A kilométer állással vigyázz, különösen ha külföldről jön. Évjárat függő, de a belterük általában nem öregszik túl gyorsan, azaz 400 ezret futott példányokat is rád sózhatnak 200 kilométeres állással.
2017. nov. 4. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

A Volvo belterében sajnos 2004 óta nincsenek extrém prémium anyagok, így pl a bőrök brutálisan öregednek ( a német prémium trióhoz képest).

Én inkább az S60-at választanám. Fogyasztásban nem lesz pár decinél nagyobb eltérés, viszont az S60 nagyobb és kényelmesebb, de még így sem nagy autó.

2017. nov. 4. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
@John_McClane: ne haragudj, de a sokadik hozzászólásod, ami alapján nem sok Volvot láttál közelről, vagy egy-két problémás példány alapján alkotsz véleményt :) Lehet a német prémium triót isteníteni, de ettől függetlenül egy rendszeresen ápolt Volvo beltere bármelyik évjáratból tökéletes lesz 4-500 ezer kilométer után is. 200 körül, ha tényleg annyi van benne, még gyakorlatilag újnak kell kinéznie. A bőr pedig egy teljesen másik kérdés, azt nagyon könnyű eladásra felkészíteni.
2017. nov. 4. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:

#2höz annyit tudnék hozzátenni, hogy a 2004 előtti volvok is csúnyán öregszenek belül.

én is inkább az s60at választanám, kivéve, ha egy s80 is a lehetőségek közt van. igaz, én még az öreg 2,5 dízellel, ahhoz sose kell hozzányúlni (2,5 s5 103kw az auditól)

2017. nov. 4. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

"ne haragudj, de a sokadik hozzászólásod, ami alapján nem sok Volvot láttál közelről"

Köszi! Volvo S80 T6-om van, egy ideig volt mellette egy másik T6 majd egy 2.9-is. Ezen felül munkám során kapcsolatba kerültem néhány Volvoval - és leginkább nem kívülről. 2003-4 óta a Volvo nem tisztán bőrből, hanem bőrdarálékból készíti "szintetikusan" a bőrt. E miatt, ha nem kellő gondossággal ápolják akkor 150 000km után is kitöredezhet az ülés elég csúnyán. Utólag csak feltöltéssel és festéssel lehet javítani, de a szerkezete miatt az sem tartós megoldás.

Egyedül a kormány bőrözése normális, viszont az is vékony és elég hamar lekopik a felső réteg - kivéve a fél vagy teljes fakormányt ( nekem félig fa van, a többiben is az volt, ez szép csak télen kegyetlenül hideg).

Én egy szóval nem írtam, hogy a Volvok rosszak. Ha visszakeresed a Volvos válaszaimat, akkor vannak bevált, sikeres modellek amiket bátran ajánlok (pl 5 hengeres benzinesek,D5, aisin automaták) és vannak amiket egyáltalán nem ajánlok ( korai rohadós S40/V40, 1.6tdci, vagy épp a saját T6-om a GM féle geartroniccal).

Egyáltalán nem vagyok antiVolvos vagy németautóbúza, csak megpróbálom objektívan a hátrányokat is leírni. Sajnos a Volvo akármennyire is prémium akar lenni, nem mindenben sikerült. Nem ritkák az ülésfűtés problémák, mert vékony a fűtőszál és hamar átég. Nem ritka a kirepedező és darabosan foszló bőr( leghamarabb a könyöklő adja fel) a tükörállító kapcsoló öntés mentén gyakran kettétörik ( 80%-ban ), nyikorgó kesztyűtartó, idő előtt elpusztuló sötétedő tükrök stb..

Van a Volvoknál is kritikán aluli beszállítói minőség és ez sokszor meglátszik a beltéren is.

Az, hogy 200-300 000kmnél hogy kellene kinéznie egy autónak és a valóságban hogyan néz ki az Magyarországon nagyon távol áll egymástól - még a Volvonál is. Már erre is rákaptak a ruppótlan gyökerek, akik Volvos körökben mozognak már tapasztalják ezt a jelenséget. Persze még nem olyan mértékben, mint amennyire a német trió felhasználóknál látjuk :)

2017. nov. 4. 13:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az s60-ból hamarabb találsz jó példányt D5 motorral mint s40-ből (amiből jelenleg van 2db eladó).
2017. nov. 4. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!