Hogy szerezzek önbizalmat a vezetéshez?
Figyelt kérdés
Már egy éve van jogosítványom, de csak nemrég kezdtem el vezetni. Egyedül még nem voltam, és kicsit tartok is tőle. Úgy érzem, hamar el terelődik a figyelmem, ami nagyon rossz. Vagy félek, hogy bepánikolok, hogy valami történik, balesetet okozok stb..
Ráadásul gyerekeim vannak, őket is szeretném vinni, de csak úgy, ha már bízok magamban. Azt kérlek ne mondjátok, hogy ne vezessek, mert egyébként szeretek vezetni.
Másik, hogy félek attól, hogy lefulladok az út közepén.. Ezért nem merek olyan helyen menni, ahol tudom, hogy meg kell állnom leejtőn, és lehet, hogy nem tudok majd elindulni, vissza gurulok, rá egy másik kocsira.. Segítsetek.. Teljesen más az autóm, mint amit tanultam, azzal nem volt gond..
2017. okt. 24. 22:33
11/14 anonim válasza:
Dízelen tanultál meg vezetni, és most, hogy beülsz egy benzinesbe, lefulladsz. Mondhatnám ez egy olyan hiba, ami mindenkivel előfordult; velem is. Teljesen más a két autó, de attól még ugyan úgy kell vezetni őket. Az elindulást és megállást gyakorold forgalommentes helyeken. A kézifékes indulást is gyakorolhatod, de ha gyors és ügyes vagy, nem kell kézifék az emelkedős indulásnál sem. Mindenképp kell pár hónap, és sok gyakorlás, mire magabiztosan fogsz vezetni. A legjobb az, ha minden nap vezetsz.
12/14 anonim válasza:
Kék "T" betűt is esetleg kitehetsz az autódra, így azért tudják a mögötted lévők, hogy mi miért van, és talán megértőbbek. Persze nem kell foglalkozni senkivel.
13/14 anonim válasza:
Önbizalmat egyféle módon szerezhetsz a vezetéshez: vezetni vezetni vezetni sokat.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ma elmentem vezetni, csak a mi városunkban, és a gyerekem is ott ült a kocsiba, határozottan bátrabb voltam, jobban oda figyeltem a vezetésre (szerencsére a gyerek imád kocsiba lenni, néma csendben ült és nézelődött), viszont pl főútra nagyon lassan kanyarodok ki, mert félek, hogyha gázt adok lefulladok.. Ezt gyakorolni kell, ma gyakoroltam is, ment, de "élesbe" betojtam, nem a fő út kellős közepén akartam lefulladni, és megállítani a "sort".
2017. okt. 25. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!