Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezetéshez segítség?

Vezetéshez segítség?

Figyelt kérdés

Már három hónapja vezetek és megvan a 30 óra is, plusz tízet fizettem ki egyelőre, viszont még így is van, hogy hibázok és az oktató nem akar engedni vizsgázni, mert a merőleges parolás nem megy annyira jól. Nagyon ritkán elfelejtek indexet rakni, vagy későn indexelek (pl egy ívben megfordulásnál), elsőbbségadás táblánál nem merek kimenni időben és sokat szoktunk állni.

Ezeket hogyan tudnám kiküszöbölni? Alapvetően a vezetéssel nincs problémám, jól szoktam fel-le váltani, megállok ahol kell, tartom a sebességet, jól kanyarodok, viszont a fent említettek miatt nem enged vizsgázni pedig már nagyon jó lenne ha végre túl lennék ezen! (mielőtt jönnének a kommentek, nem lány vagyok)

2017. márc. 2. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorolni kell.

Kérd meg az oktatót, hogy célzottan ezeket gyakoroljátok.

2017. márc. 2. 16:45
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Sztem a kihajtástól ne félj. A megállás után Addig gurulsz előre amíg be nem látod h jönnek e. Körülnézel és ha messze jönnek.mehetsz.Ha esetleg vmi gáz van az oktató úgyis megállítja. Én mimdig elre gurulok szépen gyorsan körülnézek ha kell.megállok ha nem gyorsan kifordulok azt.megyek. én 32 óránál tartok és még van 14órám. :) Az indexelésre meg rá kell szoktatni magad. Én eleinte úgy csináltam , h elmondtam magamban h sebesség irányjelzés körültekintés kézi. Nekem még a figyelemmel van néha bajom. A parkolást gyakorolni kell. Kérd meg szüleid h gyakoroljátok.elöbb kihúzódsz balra/ jobbra kicsit majd szép lassan ellenkező irányba viszed. Ma is vezettem pl véletlen ma jobb hátránál kicsit későn tekertem de előre mentem és javítottam. Ez vizsgán se baj.:)
2017. márc. 2. 16:55
 3/9 A kérdező kommentje:
De kicsit kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz ha 40 óra után sem mehetek vizsgázni, és már nincs pénzem több órára..
2017. márc. 2. 16:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezt TE döntöd el , nem az oktató.ő javasolhatja h ajánlaná a plusz órát( nekem is így volt) de én döntöm el.viszont mondta h szerinte még nem mennék át (22 óránál mondta) és h jobb lenne de ÉN döntök. Én is éreztem h a figyelmem miatt , parkolás miatt gyakorolni kell még. Nyugodtan mond neki h te 40óra után elmész és kész.30 a kötelezö úgy h ha készen állsz mehetsz. Amint írtad sok hibád nincs sztem próbáld meg.Ha pedig ellenkezik beszélj az igazgatóval.
2017. márc. 2. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:

És mi értelme van úgy vizsgára menni, ha esélytelen?

Nem állítom, hogy esélytelen, azt neki, és az oktatónak kell tudni milyen szinten áll, de akinek nincs pénze plusz órákra, annak a vizsgák ismételgetése még rosszabb.

A vizsgáknak ugy szabadna nekiindulni, hogy van realitása annak, hogy sikerül, egy, két bukás még nem katasztrófa helyzet, de a harmadik bukás után már a pszcihés teher is erős

2017. márc. 2. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk játssz kicsit a Need for Speed-el vagy valami autós játékkal. És ez nem vicc.

Tudod a hibáid, próbálj tenni ellene. Indexszelés reflexből kell, hogy történjen. Egy begyakorlott mozdulat sávváltáskor. Amúgy meg ne görcsölj rá, csak élvezd a vezetést.

2017. márc. 2. 18:22
 7/9 anonim ***** válasza:

"már nincs pénzem több órára.."

Akkor felejtsd el a vezetést. Szerinted ha leteszed a jogsit, mi lesz utána? Nincs autód, nem tudsz venni autót, akkor el fogod az egészet felejteni. Amíg nem lesz autód, addig úgysem fogsz tudni normálisan vezetni. Nagyon sok gyakorlás kell, és ez csak így megy.

2017. márc. 2. 18:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajnos a jogsi pénz (ez a vezetés egyik kis része, később egy autó vásárlása és fenntartása ennél sokkal többe kerül és ott senkit se érdekel hogy nincs rá, ha meg a megszerzés után nem vezetsz akkor kidobott pénz) és az oktatók azért reálisan látják hogy van-e esély arra hogy átmész-e. Nekem a 12.órán közölte hogy sikerülni fog, lejelent és 30.órám után közvetlen reggel maga a vizsga volt. Ők se akarják rontani a hírnevüket hogy hány bukás van. Mondhatod hogy elmész vizsgára akkor is, de ha megbuksz, akkor az a 11ezer + 1 óra díjja bukta és újabb órák és újabb vizsgadíj.

Próbáld magadban rögzíteni a dolgokat, mikre kell parkolásnál figyelni, index reflexet kialakítani. A sokáig állás nem gond, viszont a másik kettő eléggé, amíg az oktató látja hogy nem reflex az index (elfelejtett index egyből bukás) és a parkolás gondot jelent (2x javíthatsz rajta a vizsgán, utána bukás) addig nem fogja ajánlani.

2017. márc. 2. 20:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Van itthon a családban autó, azt tudnám használni, csak most egy bizonyos dolog közbejött, ami miatt nem tudok nagyon még 35 ezreket kiadni havonta..
2017. márc. 3. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!