Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel vagy benzin lenne a...

Dízel vagy benzin lenne a nekem való?

Figyelt kérdés
Hülye kérdés tudom, most benzines van de kicsi az autó lassan és lehet, hogy lecserélném. Igazából nem megyek vele túl sokat mert mellette nagyon sokat biciklizek. De ha megyek akkor messzebb, másik városba, határon túlra. A Városban télen használom esetleg munkába járásra de ha már neki ülök akor 20-30 km. Ezért érdemes lenne dízelre váltani? Mert ha már vennék valami nagyobb benzines kocsit az mégis dupla annyit enne mint a dízel.
2017. aug. 24. 12:54
1 2
 1/13 anonim válasza:
ennyi alapján nem számít az üzemanyaga, amelyk jobban teszik
2017. aug. 24. 12:54
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez kicsit több változos.
2017. aug. 24. 13:03
 3/13 anonim ***** válasza:
Bármelyiket választhatod, igazából ami szimpatikusabb, ne hallgass senkire, mindent az ember a saját bőrén kell hogy megtapasztalhasson, hogy később következtetéseket vonhasson le. Ha nem jön be az autó, amit kinéztél, akkor eladod...
2017. aug. 24. 13:08
 4/13 anonim ***** válasza:
20-30 km-re én benzinest venném. De igaz, hallgass a szívedre.
2017. aug. 24. 13:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem dízel van és télen 30km-es városi etapon sem melegszik be. Sajnálom így koptatni, ezért télen bkv-zok (nyáron meg robogó).

Kicsit rossz döntésnek érzem így a kocsimat, hogy minek, ha nem használhatom városban. Cserébe hétvégente beletekerek 400 km-t.

Szóval, ha eleged van a városi tömegközlekedésből, akkor inkább benzinest vegyél.

2017. aug. 24. 13:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálunk így van a fiúk diesellel járnak a főnökök meg benzinessel. A rövid távol sem.i baja nincs a gázolajosnak. A dpf néha szórakozik de ennyi.
2017. aug. 24. 13:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Amelyik dizel 30 km után se melegszik be az SZUTYOK valami, a gazdája nem ért hozzá.

Az enyém kb 2 km után ( télen ) már 50 fok a motor és nagyon jó meleget nyom.

2017. aug. 24. 14:51
 8/13 anonim ***** válasza:
A leglassabban melegedő PDTDI is bemelegszik 10-15km alatt. (mármint a víz)
2017. aug. 24. 15:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Dízelt szerintem akkor éri meg városba venni, ha minél fiatalabban kevés km-rel meg tudja venni az ember és amikorra a városi használatból eredő problémák előjönnek (jellemzően 150-200e KM+) akkor tudja is cserélni másikra.
2017. aug. 24. 20:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Na akkor az értetleneknek: nem a befújt meleg levegő jelzi, hogy a motor üzemmeleg. Mivel a modern dízelek veszteséghője minimális, így szinte mindegyikben van elektromos fűtésrásegítő. Az enyémben is, ismerem az autóm nagyokos!

Attól, hogy a hűtőfolyadék eléri az 50-60 vagy 70 fokot, a motor ámblokk még mindig nem üzemmeleg.

Az olajhőfokot kell nézni! Ha az is megvan a 90 fok, mint a hűtőfolyadék, na akkor melegedett be a gépezet.

És ez az ami nincs meg télen 30 km alatt sem ha nem padlófék padlógázzal vezetsz.

2017. aug. 24. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!