Az én Audimban ugyanez a munka 670.000 forintomba került. Bár van különbség a két autó között.
2017. aug. 17. 21:28
12/22 crudy válasza:
Nekem vezerles cserevel egyutt lenne 170ezer. (Bmw) nagy kulonbsegek vannak.
2017. aug. 17. 21:30
13/22 anonim válasza:
Mindent letiltott az elektronika, moccanni nem bírtam. Autómentőt kellett hívni. Máskor is volt olyan, hogy letiltott, de akkor a legközelebbi szervizig elengedett, tovább nem. Ez azért volt, mert kicsit megkéstem az olajcserével.
2017. aug. 17. 21:40
14/22 crudy válasza:
Minket egyszer az osztrak palyan hagyott cserbe az a8. Kinos volt hazataxizni onnan...
2017. aug. 17. 21:42
15/22 anonim válasza:
A legnyilvánvalóbbat sajnos senki nem írta le, a 10w40 távolról sem való oda. Szerintem gyorsan vidd el szerelőhöz, nézze át és minimum egy olajcserét csináljatok gyári jóváhagyású olajjal. Erre sajnos elég érzékenyek már ezek az autók.
2017. aug. 18. 06:28
16/22 A kérdező kommentje:
Na, uraim, fejlemények vannak. Ma beszéltem a IX. kerületi Mazda márkaszervízzel. Azt mondták, hogy azonnal borítsam ki a kocsiból a 10w-40-est! Max. 5w-40-et tegyek bele.
Most épp az akna felett áll a kocsi itthon és arra vár, hogy "kifojassam a vérét". Azt mondták, tegyek bele motortisztító adalékot. Most még várom, hogy hűljön. A motor teljesen tiszta alul, valamint a tisztítás közben sem érződött olajszag a kipuból. Csak benzin. Bizakodó vagyok.
2017. aug. 18. 20:52
17/22 anonim válasza:
Nem fog javulni. Persze drukkolok neked de a 10w40 nem instant halál sőt ha ,5-8000 km után csereled semmi baja nem lesz a kocsinak tőle főleg ha 5w40et ajánlottak mert a két olaj csak hideg oldali viszkozitasban tér el ami majd -15 fokban számít eszrevehetoen. 5w30 kell bele de semmi extra.
A motormosot nem merném beletenni.
2017. aug. 18. 21:17
18/22 anonim válasza:
Ja igen, akik a szervizt ajánlottak az olajcsere helyett azok tippeltek jol. De próbáld ki másik olajjal de nem lesz nagy változás.
2017. aug. 18. 21:19
19/22 anonim válasza:
Mennyit fogyaszthat a gépkönyv alapján? Van autó ami 1000 km alatt egy litert is megihat de az nem hiba. Ha meg több mint a megengedett s az olaj is gépkönyvileg megfelelő azaz a viszkozitása is s a szabványai is megfelelnek akkor valami motorhiba lehet.
2017. aug. 18. 22:36
20/22 anonim válasza:
A viszkozitás nem minden sajnos. A gépkönyv által előírt jóváhagyási szinteknek feleljen meg az olaj (talán a3/b3 vagy a5/b5 lehet a Mazdára), utána a viszkozitás már majdnem mindegy. De sajnos egy 10w40 soha nem fogja ezeket teljesíteni. Egy precízen illesztett japán motornál pedig pont nem mindegy, hogy mindig ott van-e az olaj, ahol kell. Szerintem megoldja az olajcsere.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!