Zabálja az olajat de mitől?
Van egy Mazda 6 sportkombim, 1.8 benzin/gáz az órája szerint most van benne 205 ezer ...... az a nagy helyzet vele, hogy 1300km alatt 10 azaz tíz litert elfogyaszt mind az 5w-30 mind a 10w-40-ből az a kuriózum hogy menet kzben egyáltalán nem füstől...
hidegen indítva szintén nem ... viszont ha 5-6 ezerig feltapossa az ember párszor a fordulatot .... mint egy gyárkémény ......
az mellékes(hogy terhelés alatt... értem a pl: 6% emelkedőn feljutást pályán vagy társai... leáll egy hengerem és kidobja a motorhibajelzőt)
ötletek?
előre is köszi
1300km/10 liter?
az nagyon dúrva
ott már motorgenerál kell.
hacsak nem elereszti az olajat.
Alatta nem szokott olaj tócsa álni?
Egyébként belső olajfogyasztás lehet olajlehúzó gyürü törése miatt, szelepszár szimering hiba.
de szerintem a 10 liter olajfogyasztás az nagyon dúrva.
vagy a dugattyúgyűrűk törtek el, vagy a hengerek annyira vállasra vannak kopva hogy a dugattyú és a hengerfal között zúdúl át a motor olaj.
Annak a motornak már véres a torka szerintem.
Motorgenerál 300k forint:)
Egyébként akkor ezzel hogy autózol?
3-400 km enként belenyomsz több liter olajat?
ekkora olajfogyasztásnál már nagyon sok hiba jelenségnek kell lennie
Tuti hogy 1300km alatt eszik 10liter olajat?
ennyi olaj a katalizátort is eltömíti sec pec alatt.
szerintem már az alapjáratot is alig tartja így.
ha tényleg ennyi olajat eszik akkor már nem sokáig tudsz vele autózni, bármelyik pillanatban kilehelheti a lelkét a motor.
Helyedben nem közlekednék így vele, amíg meg nem javítják, mert iszonyat pazarlás. Még ha Mobil olajjal jársz, abból is 5 ezer forint 5 liter. Ám lehet itt már nem is elég a generál, hanem az egész motort ki kell cserélni.
De kilométerből 100%, hogy nem 205 ezer van ebben, hanem kb. a 3-szorosa minimum, csak persze visszatekerik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!