Miért issza a Mazda 6 az olajat?
2005, benzin, 141 ló. 167ezer volt benne akkor óra szerint.
Áprilisban vettem, ekkor cseréltem olajat és szűrőt (levegőszűrőt akkor elfelejtettem, azt most tettem bele.)
Most 172ezer van benne, és elfogyasztott 4 liter olajat 10w-40-ből.
A fogyasztásom amúgy pályán 120-nál, eddig 7,5liter volt, a levegőszűrő csere óta nemsokkal 7liter alatt van...
Füstöt igazából nem tapasztalok.
Mi lehet a bibi?
#1: Elképzelhető, hogy nem megfelelő az olaj, ma mutatta egy kutas, hogy az OMV pl 5W-30-at ajánlja a Mazdákhoz.
Nemtudom, lehet-e gond a 10w-40-es olaj.
#2: Nem látok komoly olajtócsát a kocsi allatt. Több helyen olvasok olyat, hogy szelepszár szimeringnél, vagy lehúzógyúrútörésnél lehet ekkora olajfogyás.
Szelepszarszimering is lehet es gyuru is lehet de ennek egyertelmu jele van. Reggel elso inditasnal vagy sok allas utan nagy fustnek kell lennie. Menetkozben is eszegeti de akkor nem feltetlen latszik eleinte.
Allaskor a hengerbejuto olajat nem pofogi el es felgyulemlik a hengerbe amit elso inditasnal eleget.
Ha gyuru akkor nem, akkor menetkozben eszi az olajat. 5000 alatt negy liter meg nem annyira sok h nagy fust legyen mogotte. Lehet h van csak nem latod meg. Az viszont tobb mint az egeszseges, vidd el szerelohoz.
Sajnos ez nyilvánvaló, hogy ismert hibajelenség voilt, már az eladáskor is. Bár egyéni neppertől vettem.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!
Vajon mennyibe fájhat ennek a javítása? (kb)
Hála égnek, azt hiszem nem fogok utcára kerülni, ha egy ilyen összegű javítással rendbe lehet tenni egy 1.3millás vasat.
Egyébként alapvetően megéri belefektetni. Nincs szétrohadva, a futómű teljesen rendben van, a belseje megkímélt, klíma hibátlan, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!