Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért issza a Mazda 6 az olajat?

HPMaster kérdése:

Miért issza a Mazda 6 az olajat?

Figyelt kérdés

2005, benzin, 141 ló. 167ezer volt benne akkor óra szerint.

Áprilisban vettem, ekkor cseréltem olajat és szűrőt (levegőszűrőt akkor elfelejtettem, azt most tettem bele.)

Most 172ezer van benne, és elfogyasztott 4 liter olajat 10w-40-ből.

A fogyasztásom amúgy pályán 120-nál, eddig 7,5liter volt, a levegőszűrő csere óta nemsokkal 7liter alatt van...

Füstöt igazából nem tapasztalok.

Mi lehet a bibi?

2017. aug. 17. 17:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
szerintem elégeti. Az opelem is ezt csinálta. Jó olajat raksz bele?
2017. aug. 17. 17:48
 2/22 anonim ***** válasza:
sehol sem fut az olajt? Motortér? Autó alatt?
2017. aug. 17. 17:49
 3/22 A kérdező kommentje:

#1: Elképzelhető, hogy nem megfelelő az olaj, ma mutatta egy kutas, hogy az OMV pl 5W-30-at ajánlja a Mazdákhoz.

Nemtudom, lehet-e gond a 10w-40-es olaj.

#2: Nem látok komoly olajtócsát a kocsi allatt. Több helyen olvasok olyat, hogy szelepszár szimeringnél, vagy lehúzógyúrútörésnél lehet ekkora olajfogyás.

2017. aug. 17. 18:05
 4/22 anonim ***** válasza:
Ez sok meg akkor is ha nem megfelelő olajat tettél bele. Nezesd meg szerelovel
2017. aug. 17. 18:43
 5/22 anonim válasza:
Jól átvágtak azzal az autóval. Nyilván, az előző tulaja is tudta, hogy eszi az olajat.
2017. aug. 17. 18:50
 6/22 crudy ***** válasza:

Szelepszarszimering is lehet es gyuru is lehet de ennek egyertelmu jele van. Reggel elso inditasnal vagy sok allas utan nagy fustnek kell lennie. Menetkozben is eszegeti de akkor nem feltetlen latszik eleinte.

Allaskor a hengerbejuto olajat nem pofogi el es felgyulemlik a hengerbe amit elso inditasnal eleget.

Ha gyuru akkor nem, akkor menetkozben eszi az olajat. 5000 alatt negy liter meg nem annyira sok h nagy fust legyen mogotte. Lehet h van csak nem latod meg. Az viszont tobb mint az egeszseges, vidd el szerelohoz.

2017. aug. 17. 20:13
 7/22 A kérdező kommentje:

Sajnos ez nyilvánvaló, hogy ismert hibajelenség voilt, már az eladáskor is. Bár egyéni neppertől vettem.

Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!

Vajon mennyibe fájhat ennek a javítása? (kb)

2017. aug. 17. 20:23
 8/22 crudy ***** válasza:
Egy szelepszarszimering csere sajnos huzos dolog. Egyreszt a szerelo munkadija aki szetszedi, osszerakja. Hengerfejtomites, szelepfedeltomites, szimeringek. Ezek nem veszesek. Szimering kb 9 ezer, hengerfej, szelepfedel 15-10 kb de unix/bardi pontosan megmondja. Szakal metal munkadija akik felsikoljak a hengerfejet. Sajnos ha ezt megbontjak akkor szabalyozni kell. Sokak szerint csak a dizelnek, ez megosztott dolog. Utana ugyan itt egy szelepbeallitas amit nem biznek akarmilyen szerelore. Csak akkor hagynam a sajatomra ha tudnam h biztos megtudja csinalni. Osszerakas es kesz. 78-80-90 ezer cakumpakk. Dugattyugyuru megrosszabb mert az egesz blokkot szet kell szedni es ujra kell fuzni. Maga az alkatresz nem veszes egyaltalan. Egy szett 15 ezer korul van. De a munka nagyon nagy, hasonlo penz mint a szimering csere sajnos.
2017. aug. 17. 20:41
 9/22 A kérdező kommentje:

Hála égnek, azt hiszem nem fogok utcára kerülni, ha egy ilyen összegű javítással rendbe lehet tenni egy 1.3millás vasat.

Egyébként alapvetően megéri belefektetni. Nincs szétrohadva, a futómű teljesen rendben van, a belseje megkímélt, klíma hibátlan, stb

2017. aug. 17. 21:06
 10/22 crudy ***** válasza:
Persze egy ilyen problema meg indok az eladasra ha amugy semmi baja az autonak. A mazdak hajlamosak a rohadasra de azon kivul nincs sok nyuguk
2017. aug. 17. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!