Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki lecserélte a "gyenge"...

Aki lecserélte a "gyenge" autóját egy erősre az magyarázza már el, hogy miért?

Figyelt kérdés

Nekem egy jó öreg dízel mercim van, 90 lóerő, lusta is de simán elboldogulok vele autópályán is.

Most új melóm van, kaptam céges autót: Opel astra 1.6 twinport "csak" 105 lóerő...

tegnap lementem vele cirka 300km-ert 90% autópályán és arra jöttem rá, hogy nagyon szépen megy, bőven elegendő ez a 105 lóerő...

ja és 4-en ültünk a kocsiban szóval volt benne súly is de úgy is szépen húzott, szépen lehetett vele előzgetni, gyorsítani.

Szóval totál nem értem az autógyártókat/embereket, hogy minek vesznek 1.9 TDI kocsikat amik mennek mint a barom amikor ki sem lehet használni...

cserébe van egy magas hibalehetőséggel dolgozó motor amiben ha elromlik valami akkor komoly összegbe kerül a javítás

míg ebben az astrában van egy sima szívó 1.6-os motor ami bőven elegendő szerintem...

(igaz nekem kényelmetlen volt az ülés és hiányzott pár extra ami az öreg merciben meg van de ez már mellékes)

2017. aug. 14. 14:49
1 2 3
 11/29 crudy ***** válasza:
57%
Sajnos tenyleg nincs ertelme a kerdesednek mert egy olyat dolgot akarsz megerteni ami tavol all toled. Ez azoknak fontos akik benzin fejuek. Te nem vagy az igy nyilvan nem fogod megerteni miert van szukseg nagy motorra. De ez nem is kerdes, egyertelmu h ha valaki elmondja te akkor se fogod aterezni. Akkor minek kerdezed meg? Ne erts felre kerdezz nyugodtan amit szeretnel. Nem fogunk lehurrogni amig nem ostobasag a kerdes de ezt neked is bekell latnod, hogy nem fogunk par valasszal raveni h vegyel egy 3000es szivot mert neked ez nem szempont. Egyebkent nem minden a sebessegrol szol. Van w210 320asom. Dizel. Es megy az kettoszaz folott is de egy mercinek nem kell. Egy merci nem tol le senkit a belsosavban. Egy merci nem bizonyit. A kulsosavban poroszkal meg ha iszonyat nagy agregat van az orraban mert ugyis megvarjak. Egy mercivel nem leparkolsz hanem megerkezel. De megis van 4 literes benzines, van harom-kettes dizel es valami iszonyat jo hangja van. Imadom. Mint egy dizel mozdony. Amikor gazt adok megemelkedik az auto eleje. Olyan messze van a csillag h hunyorogva, felrebiccentett fejjel alig latom de milyen lenne mar h ocean magy gepteto es ott van alatta egy 1.6os turbobenzin?? Ugyan. Imadom az amerikai veteranokat. A harom utemu motorokat. Szív-zabal-es bas***ik menni. Nyolcliter benzin es 180loero. Mert h volt ilyen. Sokan persze azert vesznek nagy motort mert eros es mehetnek 200at a palyan, lenyomhatnak mindenkit. Oke. De vannak akiknek csak a vas, a gep, a hang es az olaj kell a motor terbe. Egyebkent 90loero ma mar nem sok. Foleg ha dizel mert persze tud az menni 170et is de 100korul mar nem nagyon gyorsul mert sokat forog a motor. Meg 105lo se tul sok. Es igen, lehet vele elozni. Babakocsival is lehet elozni. Tapasztalatom alapjan 200loeroig kilehet hasznalni a motor adottsagait. Elozesnel meg a 150 es a 170 lo kozott is van kulonbseg. Az se mindegy h amikor 140el haladsz akkor sikit a motor vagy nem. Az astrad egy masik veglet. Aldozatul esett a downsizingnak. Pici kell h legyen de eronek is kell benne lennie ezert kell turbo es porgosnek kell lennie. De nem tul reg meg sok 3000es szivo benzin jott le a szalagrol de meg ha van turbo akkor is jobb a nagy mert egyszeruen jobban birja. Rendben h 300loero de ha nem hasznalod ki es nem porgeted akkor akar kompresszor, akar turbo az egy iszonyat tartos motor lesz. Csak azert mert nagyon nagy.
2017. aug. 14. 17:39
 12/29 A kérdező kommentje:

crudy ezek jó meglátások :)

én inkább most a teljesítményre gondoltam mintsem a köbcentire mert ha a köbcentit nézzük akkor az én autóm is nagy köbcentis de gyenge...

sokan kis köbcentist vesznek turbóval sok-sok lóerővel sok-sok millióért

csupán kiváncsi lettem volna miért :)

2017. aug. 14. 18:00
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
ebből sajnos csak az látszik, hogy az autóra te csak úgy tekintesz, mint a közlekedés egy módjára. csak azt nem értem akkor minek neked merci, egy swiftet vagy egy focust kéne venned
2017. aug. 14. 19:08
 14/29 anonim ***** válasza:
Miért kellene neki swift? Ha ez a Merga tetszik neki, akkor miért baj, hogy ez van neki? Jah, hogy az irigység, aha...
2017. aug. 14. 19:40
 15/29 anonim ***** válasza:
#14 de még milyen irigy vagyok! ha tehetném becserélném egy w201re az e65 30d-t, de sajnos nem tehetem meg :( bezzeg neki milyen jó..
2017. aug. 14. 20:22
 16/29 anonim ***** válasza:

#15 ja milyen szar neki...

Ja várj nem :) majd nyeled torokra a cuki kis javításokat, alkatrészeket, meg persze az órabéreket, mert otthon nem nagyon szereled te azt meg :)

Csak neki ilyen nincs. Lehet te megteheted, van akinek van jobb dolga is minthogy a kocsiba dőccse a pénzt.

Egyébként, ha a w201-et stuttgartban nem rakják össze, a te nagy bmw-d se lenne most olyan :)

2017. aug. 14. 20:27
 17/29 anonim ***** válasza:
Egyébként, ez a nagy smokeandcharmos irányzat, hogy az autó az élet, a dízel egykilenctédéi meg ezek, sajnos kezdenek mainstream dologgá válni. Mindenki úgy van vele mintha egy vallás lenne. Meg hogy hogy mer ő olyat tenni hogy a-ból b-be el akar jutni, probléma nélkül, és nem arcoskodni az út minden méterén. Van aki ezt szereti, swiftet vegyen az öngyilkos. Nem olyan rossz ez a 190-es, hidd el.
2017. aug. 14. 20:30
 18/29 A kérdező kommentje:

Ha sok pénzem lenne sem kéne másik autó, én az öreg merciket preferálom....

lehet, hogy nem 5 sec alatt gyorsul 100-ra hanem 15 sec alatt de azért a 10 másodpercért nem fogok a kukába dobni egy iszonyatosan megbízható autót.

(egy ismerősnek van új mercije, nem tudom melyik, azt sem tudom milyen modellek vannak, de a lényeg, hogy valami megnyekkent neki a motorban és a szervízből jött 1 millió forintos számla!!!

ezért is tettem fel a kérdést!

miért nem jobb egy lassabb, egyszerű motorral szerelt autó mint sem egy gyors de sok hibalehetőséggel dolgozó motorú autó, de nem sokan írtak :)

2017. aug. 14. 20:34
 19/29 anonim ***** válasza:
72%

90 meg 105 LE autópályán bőven elég.

Az országút, jó magyar kanyargós, még az alföldön is :) na az szar! Egy 70-el cammogó busz megelőzése 90 LE 4 emberrel megpakolva taktikai manőver, sokáig tart ezért sokkal veszélyesebb. Most 135LE-vel járok, ezzel már hamarabb letudható az előzés.

2017. aug. 14. 20:34
 20/29 anonim ***** válasza:
Ez igaz. De:itt még a lassúságot tetézheti az, hogy milyen nehéz a kocsid. Azért az sokat nyom a latba. Viszont, hidd el, hogy nem olyan nagy gond, nem megy mindenki a halálba ha egy ilyen manőverbe belekezd. Jó az áttételezése. Autópálya 130 max, utazósebesség. Na, nem egy ugróbajnok a kocsi, de a lóerő se minden.
2017. aug. 14. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!