Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az mit jelent hogy a gyertyáka...

Az mit jelent hogy a gyertyákat kell cserélni?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy autóvásárlás után olaj meg szűrök és gyertya csere. Mi a gyertya? Mire jó? Hol van?

Köszi szépen!

2017. júl. 22. 18:52
1 2 3 4
 31/38 veterán vas ***** válasza:

Cuki vagy harmincaska, hogy szóba hoztad!

Nehogy már a ronda sárgára vagy arra az utálatos zöldre figyeljen! Hát persze hogy csakis a rózsaszínre érdemes rámozdulni. Tudod az egy csajos szín, a kérdező körme is ilyenre van festve. Ha esetleg elfelejtené, elég csak ránéz a kezecskéjére, máris tudja, amerre pinket lát, arra szabad menni. ;)

2017. júl. 23. 18:01
 32/38 anonim ***** válasza:
Akik írják, hogy tananyag, azok milyen jogsit csináltak, mikor és hol? 1 éves B kategóriás jogsim van, ha a pasim nem lenne autószerelő, akkor én se hallottam volna a gyertyáról soha. Műszaki elmélet?? Annyit magyarázott valami öreg fószer, hogy van az autóban 4 kerék, meg egy motor, meg fékek, oszt kalap. Hatalmas műszaki ismeretekre tettem szert :D
2017. júl. 24. 07:02
 33/38 anonim ***** válasza:
43%

"Annyit magyarázott valami öreg fószer..."

A tananyag csak akkor érdekes ezek szerint, ha valami fiatal pöc s tanítja...

...az ilyen hülye libáknak.

2017. júl. 24. 12:13
 34/38 veterán vas ***** válasza:

#32!

Ha nagyon hiányzik, itt pótolhatod:

-> Általános iskolai ismeretek

-> 7.évfolyam

-> Fizika

-> Munka/energia/teljesítmény

-> Hőerőgépek

-> Robbanómotorok...... :)

2017. júl. 24. 12:14
 35/38 anonim ***** válasza:

Ezt honnan szedted elő? Amikor már vezettem, az oktatóm kb 70 éves volt, mégis imádtam, és nagyon jó fej volt. :) Az elméletet viszont az a tipikus kellemesen altatós hangú idős bácsi tartotta, akin látszik, hogy még ő maga is unja és utálja, amit magyaráz. :D

Mint írtam, én tudom, hogy mi a gyertya.

Általánosban a fizika nálunk úgy nézett ki, hogy a tanár felírt pár képletet a táblára, hogy számoljunk valamit, aztán leült az asztalához, és elaludt. Ebből sok érdekeset és izgalmasat megtudtam a fizikáról. (Ezt is tudtam később pótolni, a részecskefizika kifejezetten érdekel, de a közoktatásra nem szabad alapozni, hogy majd az bármit is megtanít.... siralmas állapotok vannak.)

Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy ezt honnan kéne tudnia olyannak, akinek nem autószerelő történetesen a párja, vagy ha az, de nem beszélik át délutánonként, hogy ki mit csinált aznap.

2017. júl. 24. 13:23
 36/38 anonim válasza:
A sok idióta, aki bántja a kérdezôt, gondolja csak végig.. Most kérdez, később már tudni fogja.. Ez a tanulási folyamat, amin Ti is átmentetek.. akkor titeket is le kellett volna ugatni válasz helyett..
2017. aug. 26. 12:11
 37/38 anonim ***** válasza:
#36: Valamilyen szinten igazuk van azoknak, akik leugatták a kérdezőt, de nem azért, mert nem tudja, hanem azért mert az általa keresett információ 5 perc alatt megtalálható az interneten.
2017. aug. 26. 12:21
 38/38 anonim ***** válasza:

Gyújtógyertya! Az adja a szikrát a motornak, hogy beindujon. Idővel bekoszolódik/elromlik, ekkor szokták cserélni.

Ezt tényleg nem tudtad?

2017. aug. 26. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!