Az mit jelent hogy a gyertyákat kell cserélni?
Sokan írják, hogy autóvásárlás után olaj meg szűrök és gyertya csere. Mi a gyertya? Mire jó? Hol van?
Köszi szépen!
Cuki vagy harmincaska, hogy szóba hoztad!
Nehogy már a ronda sárgára vagy arra az utálatos zöldre figyeljen! Hát persze hogy csakis a rózsaszínre érdemes rámozdulni. Tudod az egy csajos szín, a kérdező körme is ilyenre van festve. Ha esetleg elfelejtené, elég csak ránéz a kezecskéjére, máris tudja, amerre pinket lát, arra szabad menni. ;)
"Annyit magyarázott valami öreg fószer..."
A tananyag csak akkor érdekes ezek szerint, ha valami fiatal pöc s tanítja...
...az ilyen hülye libáknak.
#32!
Ha nagyon hiányzik, itt pótolhatod:
-> Általános iskolai ismeretek
-> 7.évfolyam
-> Fizika
-> Munka/energia/teljesítmény
-> Hőerőgépek
-> Robbanómotorok...... :)
Ezt honnan szedted elő? Amikor már vezettem, az oktatóm kb 70 éves volt, mégis imádtam, és nagyon jó fej volt. :) Az elméletet viszont az a tipikus kellemesen altatós hangú idős bácsi tartotta, akin látszik, hogy még ő maga is unja és utálja, amit magyaráz. :D
Mint írtam, én tudom, hogy mi a gyertya.
Általánosban a fizika nálunk úgy nézett ki, hogy a tanár felírt pár képletet a táblára, hogy számoljunk valamit, aztán leült az asztalához, és elaludt. Ebből sok érdekeset és izgalmasat megtudtam a fizikáról. (Ezt is tudtam később pótolni, a részecskefizika kifejezetten érdekel, de a közoktatásra nem szabad alapozni, hogy majd az bármit is megtanít.... siralmas állapotok vannak.)
Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy ezt honnan kéne tudnia olyannak, akinek nem autószerelő történetesen a párja, vagy ha az, de nem beszélik át délutánonként, hogy ki mit csinált aznap.
Gyújtógyertya! Az adja a szikrát a motornak, hogy beindujon. Idővel bekoszolódik/elromlik, ekkor szokták cserélni.
Ezt tényleg nem tudtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!