Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az mit jelent hogy a gyertyáka...

Az mit jelent hogy a gyertyákat kell cserélni?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy autóvásárlás után olaj meg szűrök és gyertya csere. Mi a gyertya? Mire jó? Hol van?

Köszi szépen!

2017. júl. 22. 18:52
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%

Csak röviden, mert ha elkezdeném magyrázni, akkor regényt lehetne írni róla.

A gyújtógyertya a motor fontos alkatrésze, mert benne van a nevében is, hogy "gyújtó", tehát ez robbantja be a hengerekbe került benzin-levegő elegyet, ........

Így néz ki:

[link] (az a sárga az a doboza!)

röntgen rajza:

[link]

Tehát ez az autó használatával is elhasználódik, egy bizonyos idő után cserélni kell, mert különféle hibái lehetnek, - amit most nem kezdek el leírni, mert ez is hosszú lenne - ami miatt nem látja el 100%-ban a feladatát.

Ha nem ismerőstől veszel autó, vagy valami megbízható személytől, aki garantálja neked, hogy a gyertyák ekkor és ekkor cserélve voltak, akkor az ugye bizonytalan, tehát ezért mondják azt, hogy használtautó vásáráláskor ajánlott a cseréje.

Nomsz egy hasznost?

2017. júl. 22. 19:32
 12/38 crudy ***** válasza:
34%
Egyaltalan nem kell tudnia h mi az a gyertya. Onnan h elkezdtem a jogsit odaig h befejeztem senki nem mondta h mi az es h mikor kell cserelnem. Akkor valaki aki olyan messze van az auto mukodesetol mint innen a hold miert kene tudnia? Egyaltalan nem olyan alap mint a pedal meg a kormany mert azt oktatjak, az kell ahoz h elvezesd de nem kell tudnod a gyujtasi sorrendet ahoz h elszaladj tejert. Persze sokkal jobb lenne ha az auto tulaok ertenenek ahoz amiben ulnek de mivel ma mar rengeteg auto van mar nem latvanyossag, csak egy hasznalati targy es az h nem ertenek hozza nem a userek hibaja.
2017. júl. 22. 19:32
 13/38 anonim ***** válasza:
2017. júl. 22. 19:33
 14/38 anonim ***** válasza:
50%
Minaz hogy nem kell tudnia?! Azert kell mert pl osszekeveri a dizellel a benzinmotort! Tovabba az otto motornal volt tananyag az elmeletnel. Ugye gyujtas fazis, pont itt a lenyeg hogy a dizel nem gyujt! Matek erettsegin se engednek at ha nem tudod mi az a Pitagorasz tetel. Elborzaszt hogy ilyen tudatlan soforokkel kell osztozni a kozuton.
2017. júl. 22. 19:35
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Jah sokan írják...ugye goggle-ban kerested? Jól van, megkönnyítem a dolgod: [link]

Hogy szerezted meg a jogsit? Lefizetted a vizsgabiztosokat?

2017. júl. 22. 19:43
 16/38 A kérdező kommentje:
Maga a vezetés, fizikailag szerintem bőven messze van az autó technikai részéhez. Megtanultam azt ami a biztonságos vezetéshez kell, elméleten. Aki nem műszaki beállítottságú azt nem tudja ez lekötni. De látom itt tényleg mindenki autób*zinak született.
2017. júl. 22. 19:59
 17/38 A kérdező kommentje:
Remélem mikor otthon beteszitek a ruhát mosásra és fürdésnél a Hajdu villanybojler szolgáltatja a fizet, pontosan tudod az egész folyamatát és hogy mikor mi megy végbe, és ismered az összes alkatrészét... Mert aki használja az adott dolgot ne hogy már ne értsen hozzá, ugye! Nem értem tényleg miért kell ez.
2017. júl. 22. 20:01
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak annyi a véleményem azzal kapcsolatban, hogy nem született senki autóbxzinak, de ilyen alap dolgokat érdemes (lenne) tudni az autód műszaki épsége érdekében. Ezért van ennyi lelakott, szar kocsi a használt piacon, mert az olyan, mint Te, le se szarják szerencsétlen autót, hogy milyen a műszaki állapota, csak hajtja.. Azt a szegény ember, aki meg hónapokig spórol, hogy tudjon venni egy fél milliós autót, megveszi az ilyet, azt rákölti az életét, mert nem elég, hogy kihajtják a lelkét, még a nepperek is jól átbxsszák.

Ettől függetlenül meg: [link]

2017. júl. 22. 20:05
 19/38 anonim ***** válasza:

# 17

Ez megint hülye hasonlat volt, ne haragudj.

2017. júl. 22. 20:07
 20/38 A kérdező kommentje:

Az volt a nagy gond, hogy használom (használnám...) de nem értek hozzá mekkora egy hülye vagyok.

Te is használod a dolgot és nem értesz hozzá, akkor te nem vagy hülye?

2017. júl. 22. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!