95-ös prémium vagy 98-as simát tankoljak melyik a jobb?
a shell 100-as nitro a legjobb, de ha közelebb van az omv, akkor annak a 100-asából itatod a táltos paripát..
a mol 100-asa sem rossz, bár azt nem ismerem
Nem fogjátok fel most sem, hogy nem az oktánszámtól éri meg a drágább benzint venni, hanem az adalékok miatt, amelyek jót tesznek a motornak, számos pozitív hatásuk van. Ezek nem feltétlenül vannak hatással a menetteljesítményre, vagy a fogyasztásra. De például nem tartalmaznak etanolt, így hát nem is trutymósodik el fél év után, mint a 95-ös, máris egy nagy pozitívum.
De ahogy Gajdán tanár úr is elmondta a videóban, akik kipróbálják a 98-ast vagy 100-as benzint, persze hogy nem éreznek semmit, mert jól karbantartott az autójuk, és alapból nincs semmi gond a motorral, mert nem fillérbasszó emberek. Ezért próbálják ki a prémium üzemanyagot is.
Akiknek szar az autójuk, el van kokszolódva az egész motor, minden, na náluk látványos hatást eredményezne a prémium benzin, de ők nem vesznek ilyet, mert fillérbasszók, elvégre ezért is van szar állapotban az autójuk is. Na kb ennyi.
Nekem van benzines, és dízel autóm is, és én is simát tankolok mindkettőbe, mert jó állapotban vannak, és nem vált ki különös hatást a drágább sem. De évente 3x legalább tankolok legalább 30 liter prémiumot alkalmanként beléjük, rosszat biztos nem tesz. Illetve a dízelbe az elmúlt télen prémium gázolajat tettem, hátha az nem dermed meg olyan könnyen (nem is volt gond vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!