Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionosok! Mit tudtok a 4...

Kamionosok! Mit tudtok a 4 óra előtti munkakezdésről?

Figyelt kérdés

Lehet az én szégyenem, de én még sose hallottam erről a 2 évi pályafutásom alatt, hogy ha 4 óra előtt kezdenél akkor csak 10 órás munkaidőd lehet... Megkérdeztem egy ismerőst aki már rég óta csinálja, ő sem hallott róla.

Ez most valami mendemonda csak, vagy olyan mint a 80 km max autópályán de senki se megy annyival szóval nem is büntetnek érte, vagy csak egy új szabály?

2017. júl. 8. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Most olvasom és onnan irom ki. Az 1988-as évi I. törvény.

"A jogszabályban felvett kérdés azt jelenti, hogy abban az esetben, ha a munkaidőd BÁRMIKOR is a 00:00 óra és a hajnali 04:00 óra közé esik, akár csak 1 perc is, akkor azon a napon a munkaidőd nem haladhatja meg a 10 órát.".

Kuzma Ferenc-től idéztem.

2017. júl. 8. 12:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Az Európai tanács 2002/15-ös irányelve rendelkezik erről:

[link]

Ez került bele 2005ben a közúti közlekedési törvénybe. Szóval ez egy friss és ropogós 15 éves rendelet (csak az idén kezdtek el e miatt is büntetni) :D

2017. júl. 8. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha a munkaszerződésbe a céged beleírja, hogy te bagoly vagy, és éjjel is gürizel, akkor minden marad, ahogy eddig volt. Bár igaz, ez a rendelet is volt eddig, csak vmi majom megtanult olvasni valamelyik pénzgyűjtő hivatalnál...
2017. júl. 14. 11:05
 4/4 anonim ***** válasza:

"Kuzma Ferenc-től idéztem."

Most tudni kéne ki fia - borja az a Kuzma Ferenc?

Állítólag van ilyen. Csak ez is baromság, min toly sok minden. Kezdek 03:30 - kor. Akkor vége a dalnak, 13:30 - kor. Alhatok a 40 fokban, és kelhetek - adott esetben 22:30 - kor. És akkor megint állhatok meg, 08:30 - kor. Tök jó.

2017. júl. 27. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!