Kamionosok! Mit tudtok a 4 óra előtti munkakezdésről?
Lehet az én szégyenem, de én még sose hallottam erről a 2 évi pályafutásom alatt, hogy ha 4 óra előtt kezdenél akkor csak 10 órás munkaidőd lehet... Megkérdeztem egy ismerőst aki már rég óta csinálja, ő sem hallott róla.
Ez most valami mendemonda csak, vagy olyan mint a 80 km max autópályán de senki se megy annyival szóval nem is büntetnek érte, vagy csak egy új szabály?
Most olvasom és onnan irom ki. Az 1988-as évi I. törvény.
"A jogszabályban felvett kérdés azt jelenti, hogy abban az esetben, ha a munkaidőd BÁRMIKOR is a 00:00 óra és a hajnali 04:00 óra közé esik, akár csak 1 perc is, akkor azon a napon a munkaidőd nem haladhatja meg a 10 órát.".
Kuzma Ferenc-től idéztem.
Az Európai tanács 2002/15-ös irányelve rendelkezik erről:
Ez került bele 2005ben a közúti közlekedési törvénybe. Szóval ez egy friss és ropogós 15 éves rendelet (csak az idén kezdtek el e miatt is büntetni) :D
"Kuzma Ferenc-től idéztem."
Most tudni kéne ki fia - borja az a Kuzma Ferenc?
Állítólag van ilyen. Csak ez is baromság, min toly sok minden. Kezdek 03:30 - kor. Akkor vége a dalnak, 13:30 - kor. Alhatok a 40 fokban, és kelhetek - adott esetben 22:30 - kor. És akkor megint állhatok meg, 08:30 - kor. Tök jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!