Kamionosok ha autópályán gumidefektek kapunk mi a teendő?
https://www.youtube.com/watch?v=ibe_T5SzfDk
Ezt nézd meg.
Autópályán én semmi esetre sem javitanék defektet....
Még vész leállóban sem....
Rengeteg olyan sofőrt látok, aki laptopozik, telefonozik, főz menet közben. Nem én akarok lenni a következő hír a híradóba....
Vagy az első parkoló, vagy ott b. sza meg....
Autópályán egyedül nem lehet kicserélni még kisautón sem a kereket, nemhogy egy nagy kamionon, amin egy majdnem 100 kilós kerékkel egyedül kell egyensúlyozz.
Amúgy az M0-áson nem olyan régen a középső sávban rekedt így egy kamion. Pont előttem kapta a defektet, a gumit pedig gurult mögötte. Először a gumit alig tudtam kikerülni, aztán a kamiont kellett valahogy elkerülnöm, fékezni sem tudtam, mert a seggemben jöttek vagy 10en. Nagyon veszélyes az ilyen.
Ha van pótkerék megállsz és kicseréled.
Ha nincs akkor vagy mozgásképessé teszed a kocsit, vagy mentést hívsz.
Szerintem kamionon is ki lehet cserélni a kereket a leállón, az hogy van akinek a személyautóé sem megy... :D
Itt nem a lehet, vagy nem leheten van a hangsúly... itt a biztonságról...
Én kamionozok, de nincs az az isten, hogy én autópálya leállósávjában cseréljek kereket....
Még akkor sem, ha azonnal ki is rugnának...
"Autópályán egyedül nem lehet kicserélni még kisautón sem a kereket, nemhogy egy nagy kamionon, amin egy majdnem 100 kilós kerékkel egyedül kell egyensúlyozz. "
Erre reagáltam. Egy rakás kamionos cserél kereket a leállóban.
azt írtad:
"John_McClane nevű felhasználó válasza:
Ha van pótkerék megállsz és kicseréled.
Ha nincs akkor vagy mozgásképessé teszed a kocsit, vagy mentést hívsz.
Szerintem kamionon is ki lehet cserélni a kereket a leállón, az hogy van akinek a személyautóé sem megy... :D"
Te azt írtad, ha van pótkerék akkor megáll AZ AUTÓPÁLYÁN (tök mind1 hol, belső,külső,leállósáv, nem írtad hol gondolod...) mert ugye ez volt a kérdésben, és kicseréli ott. Utána meg még helyeseled is, hogy a leállósávon cserélni kereket, ami egy írtózatosan hülye és felelőtlen ötlet, már bocsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!