Kölcsön adtam a kocsim egy 97 es benzines peugeot, tankoltak bele 9 l gázolajat. Mi a teendő?
Semmi baja nem lesz, elkeveredik vele. Talán egy kis teljesitmény csökkenés lesz , de az se vészes.
Ha tudod hogy működik egy benzines motor, akkor azt is tudhatod hogy ártani semmit nem árt neki.
Legközelebbi ilyennél le kell engedni az összes gázolajat.
Hasonlót csináltam én is nagyon régen, egy benzines audival, ott a kúton leengedtem a gázolajat, rátankoltam sok benzint, de így is nagyon rángatott. Sőt, még a következő tankolásnál is.
Az meg a féltengelyeknek, motortartóknak nem tesz túl jót.
2. Azt tudod hogy hülyeséget írsz?
Ha leengedted a gázolajat és mégis rángatott , akkor a te autód nem jó.
Két tankolás ami minimum 100 liter és mégis szar , ott más baj van.
#7: és teljesen igaza van. Egy kihagyó, rángató motor a féltengelycsuklót eléggé igénybeveszi a folyamatos terhelésváltásokkal, igen hamar ki lehet nyírni a csuklót egy "kockás üzemanyaggal" használt motorral.
Az hogy te nem látod egy autó alapvető műszaki összefüggéseit, nem jelenti azt hogy a másik a hülye.
Benzinkútnál nem tankolhatott gázolajat benzines autóba, a töltöpisztoly nem fér be a betöltő nyílásba.
Tehát, ha igaz, hogy gázolajat töltött bele, akkor az is felmerül, nem került-e más is (szennyezés) a tankba. Ez utóbbi azért nem jellemző, de ki tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!