Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes a dízel autómat...

Érdemes a dízel autómat gyorsan eladni, amíg még kapok is érte valamit?

Figyelt kérdés

2006-os Passat, félek, hogy hamar le fog esni az ára. Elképzelhető, hogy úgy járnak a dízelek, mint régen a 2T, hogy a végén már senkinek nem fognak kelleni? Vagy kinevetik az embert a dízelmotor miatt, mint régen a Trabantokat?

[link]

[link]

2017. máj. 21. 12:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%

23 éves dízel Mercim van -első kézben- amin még sohasem romlott el semmi !!

(A szokásos kopóalkatrészeken kívül.)

Mint tudjuk, kb egymillió Ft-ot takarít meg 100ezer km-enként a fogyasztásával egy benzineshez képest. Vagyis eddig 2,6 milliót hozott a konyhára.

Ezek a szívódízelek minden gond nélkül elmennek több millió km-t. Azt beszélik, hogy talán egymillió km-nél kell majd valami felújítást csináltatnom rajta. Évi kb. 10ezer km-es használattal, ehhez még minimum 74 év kell.

Majd akkor újra elgondolkozok a kérdéseden.

Amúgy vagyunk itt egy páran akik arra használjuk amire való és önállóan tudunk gondolkozni. Vagyis nem arra ugrálunk, hogy éppen mit írt az újság, vagy mi a trendi a többi agyatlannak éppen a fészbúúúkon.

Pont ma volt a rádióban egy autós műsor ahol azt vetítették előre, hogy hogyan érvényesülnek a piaci hatások, ha majd sokan járnak dízel helyett benzinessel vagy elektromossal.

Mivel csökkenni fog a kereslet a dízelolajra, ezért jelentősen -akár a felére- le fog esni az ára.

Vagyis az autóeladással rúgtál egy nagy öngólt kedves kérdező.

2017. dec. 23. 17:19
 22/27 anonim ***** válasza:

Előző! 23 év alatt mentél 260.000km-t? :)

Hát rád se lehet azt mondani, hogy mindenhova autóval jársz. :) Nekem a mostani autóm 12 éves és ez alatt tettem bele 300.000km-t úgy hogy hét közben városon belül van bérletem és buszozok a munkába, az autó pedig heti 5 napot garázsban áll.

Amúgy ez alatt nekem sem volt vele problémám, pedig rettegett modern CR-dízel. Motor, turbó, EGR minden egyéb bontatlan és hibátlanul működik mind a mai napig.

Nekem a villanyautóval sincs semmi bajom. De amíg valaki nem mutat egy olyan jól felszerelt villanyautót 5-6 millió forintos árkategóriában vadonat újonnan, ami teljes terheléssel 130-140km/s tempóval, nyáron klímával meg tud tenni egy feltöltéssel vígan 300km-t, addig nincs miről beszélni.

Ha lesz ilyen, az elsők között fogom megrendelni! Addig nekem nem fér bele, hogy ja fél úton álljak meg pár órát tölteni. A mai technika városba, agglomerizációba tök jó, bár még nem mondanám olcsónak a robbanómotoros autókhoz képest. Ráadásul az akkupakk élettartama sem véges. Annak a cseréje sem két fillér és nem is biohumusszá bomlik el a földben elásva.

2017. dec. 24. 20:12
 23/27 anonim ***** válasza:
*sem végtelen...
2017. dec. 24. 20:14
 24/27 A kérdező kommentje:

Áldom az eszem..

[link]

2018. márc. 2. 20:31
 25/27 anonim ***** válasza:
57%

Áldom az eszem, hogy múlt hét szerdán vettem át a vadonat új dízel autómat!

Én ugyanis a kérdezővel ellentétben használatra vettem az autót, nem továbbadásra. Nem igazán izgat és nem fogom már a vásárlás pillanatában azt számolgatni, hogy tízen év és több százezer km múlva mennyit kapok érte. Ehelyett inkább örülök az új autómnak. :)

Mire egy Euro6-os dízelt Budapestről kitiltanak, az nem holnap lesz. Továbbá egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor jártam az elmúlt 10 évben autóval Budapest belvárosában.

Ilyen jó autóm még soha nem volt. Megvolt az első hosszabb út is, 490km, mely átlagfogyasztása 4,8 liter/100km-nek adódott. Hozzáteszem 160 lóerő és 350Nm mellett. "Áldom az eszem", hogy ezzel a motorral választottam, ugyanis sokat megyek és saját zsebből tankolok.

Még jól is jöhet nekem ez a hisztériakeltés, ha Európa szerte csökken a kereslet a gázolajra, még kevesebb költséggel fogok autózni. :)

2018. márc. 3. 13:03
 26/27 anonim ***** válasza:

"Előző! 23 év alatt mentél 260.000km-t? :) "

Nem csak egyetlen autóm van, de a másik is dízel!!

2018. márc. 5. 11:51
 27/27 anonim ***** válasza:
42%

"Áldom az eszem.. "

A fészbóókos selyem-rambók mindig mennek a csürhe után...

Aki meg nem csak virtuálisan autózik, az meg dízellel jár!

Miután sem az autópályákról sem a tengerpartokról nem tiltották ki -és nem is fogják- a dízeleket, engem nem érint a dolog.

A Tarlós meg már régen nem lesz polgármester, amikor még mindig dízellel jár majd mindenki.

Pontosan úgy lesz, ahogyan a dugódíjjal csinálták. Csak ugattak róla.

2018. márc. 5. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!