Minális emelkedőn való elindulás?
Lehet, már nem olvasod a kérdést, de elmondanám én is a tapasztalatom erről, mint szintén kezdő jogsis.
Én is dízelesről mentem át benzinesre, és akadt elég gondom az első napokban. Még most, ha őszinte akarok lenni. A legnagyobb gondom pedig az emelkedőn való elindulás, amitől mai napig félek. Ugye dízeles autón egyszerű kuplungból elindultam, a benzinesünk viszont nem bírja, így kell adni neki gázt, és úgy engedni fel a kuplungot. Nekem apukám úgy tanította, hogy lenyomod a kuplungot, tartod közben a féket, és mikor indulni akarsz, leveszed a lábad a fékről, ráteszed a gázra, és ahogy lassan nyomod a gázt, úgy engeded a kuplungot. Egyszer sem csúsztam vissza eddig ezzel a módszerrel. Kézifékeset nem is tanították, nem is próbáltam. Persze, ugyanezzel a módszerrel rengetegszer felbőgetem a motort, amikor kapkodok, de ez már érzés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!