Alfa Romeo 159 Kombi JTD 1.9 150 LE megbízható autó?
Müszakilag a minősége érdekelne 159-es tulajoktól, mi a véleményük róla.
Nem azokéra vagyok kíváncsi, akik megveszik, beleülnek, és nyomják, és nuku szerviz, nuku karbantartás.
Azok véleménye érdekel, akik ugyanugy 10ezrenként, minőségi olajat és szűrőket cserélnek, kikerülnek egy kátyút ha lehetőségük van rá és nem nyomják hidegen.
Valamint rutinosabbaktól, hogy érdemes e a nagyobb motoros JTD-t venni, vagy elég a kombihoz az 1.9?
És mennyi km-el érdemes hozzájutni?
Kereskedésben én is néztem anno Alfákat, de agyonhajtott volt mind. Magánszemélytől vettem meg, igaz Ausztriából jött az autó, de nem sok gond volt eddig vele. Igaz a spirálrugók töröttek voltak, mikor megvettem, ezért azokat cserélnem kellett. Plusz a bal első ablakemelő motor szintén cserés volt.
Én azért vettem az 1.9 16V-t, mert mindenhol azt olvastam, hogy igazából meggyilkolhatatlan motor, kiforrott technológia. A 2.4-ről páran lebeszéltek, mert szokott motorilag gondja lenni, plusz volt egy eladó ilyen motorral a szomszéd utcában, az már motorcserés is volt, pedig még csak 200valahányezer km volt benne. Nekem bőven elég ez a 150 lóerő, nem szoktam száguldozni, max autóutat használok csak, oda meg elég a 120-as tempó, azt pedig tökéletesen viszi a 6. sebesség 2000-es fordulaton. Az 5. fokozat szintén ezen a fordulaton pont 95-ös tempót eredményez, szóval elég optimális. :)
Alfás csoportban valaki írta már, hogy kiváltotta a kettős tömegűt, vagy csak szerette volna, már nem emlékszem. De nem véletlen rakták bele, szóval nem tudom mennyire éri meg így hozzányúlni.
Ha nem a nagy autóalkatrész kereskedőknél vásárolsz, hanem mondjuk Alfás vagy olasz autókra specializálódott boltoknál, akkor rengeteget spórolhatsz, mert kevesebb hasznot raknak az alkatrészekre. Néhol majdnem féláron kapod meg a cuccot.
Értem köszi!
Én 100.000 km alattit akarok venni mindenképp, és priváttól.
Oké, ha aztmondod a 150 paci elég 6 sabességgel, és strapabíró is, akkor az a tuti nekem. Én autópálya cirkáló vagyok mindig. Németországban. Ahol nem csak 120-al megyek :)
Rendben van sejtettem, hogy az 1.9 jtd lesz nyerő, sokan dícsérik. Ezen belül is a Turismo packot keresem.
Kiszi mindenki az infókat!
" Az Alfa életérzés, ha úgy tetszik, szerelem."
Tegyük hozzá; egyoldalú szerelem. Szeretheted akárhogy, meghálálni sohasem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!