Hogyan váltsak sávot ha nem engednek be?
Lepontozták itt az egyest meg azokat akik azt írták hogy nem vagy elég erőszakos, pedig igazuk van. Sajnos Pesten ilyen a közlekedés. Első pár alkalommal amikor vezettem ott én is teszetosza voltam, vártam hogy engedjenek, de nem működik így.
Nyílván ezt nem úgy kell érteni hogy húzd rá balesetveszélyesen a kocsit másokra, de határozottnak, kicsit erőszakosnak kell lenni sok szituban. Váci úton, Árpád hídon kirakod az indexet, ha van egy kis hely azonnal be kell dugni az orrodat, a büdös életben nem fog senki kiengedni. Velem előfordult hogy nem voltam elég határozott és bizony nem tudtam sávot váltani, nem tudtam lefordulni ott ahol akartam.
Ha sokat vezetsz itt hozzászoksz.
Azert azt tegyük hozzá, hogy a dugóban a sávváltás az ugy megy ahogyan elöttem leírták... de ha pl forgalom halad, akkor vedd fel a forgalom sebességét, es úgy sorolj...
Ha a belső sáv halad 70-el, akkor oda ne akarj 50-el besorolni, mert akkor igen dudalni fognak... önkéntes rendőrt meg ne játsz, hogy már pedig Ti 50-el fogtok menni....
Ugyanez ha autópályára mész fel... nyomod neki mig el nem éred a legalább a 90-100-at es ugy sorolsz be....
Csak azert irom, mert a németeknél divat, hogy a gyorsitósáv végén inkább lelassít, megáll (!), mert nem tud brsorolni, vagy aki jön az autópályán nem lassit le....
(Erre is jöhet a 0, ha már az 1.es7. Le van pontozva)
Tényleg tesze-tosza kezdő vagy, ha a helyén vannak golyóid (nem szó szerint értem), akkor ez majd változik.
Nem árt elgobdolkodni egy T matricán, én speciel türelmesebb lennék veled ha látnám.
Nem bonyolult dolog Budapesten sávot váltani, én a Hungárián, a külsőben nyerges kamionnal élveztem a zenét amikor kicsit későn rájöttem hogy ki kéne csapni az Üllőire. Nagy volt a forgalom, de könnyen bementem 3 sávot...
Tetszik amikor valaki elkezdi szidni a magyar közlekedést, de Magyarország határát még csak térképen látta. Sávváltásnál, kikanyarodásnál egyértelműen jelzem hogy nem fogok tökölni, Budapesten percek alatt átcsapok, de London környékén olyan bunkók hogy nem igazán akarnak kiengedni. Bezzeg a nyugat... :D
Kezdjük ott, hogy a buszsávot tilos igénybevenni, bekanyarodni is csak a következő sávba szabad.
Egyszer kiintett a rendőr, és egy 5000 forintos csekk kiséretében mondta ezt el. Még azt is mondta: "ha nem tud sávot váltani, járjon tömegközlekedéssel, nem kötelező autózni". Egy saroknyit sem mentem a buszsávban, folyamatosan indexeltem balra.
Egyébként úy kell csinálni, hogy rámész a buszsávra, és a következő sávra fordulsz rá. Nagyon finoman engeded kúszni az autót, egy-két centit másodpercenként, és lesz olyan aki inkább beenged, mert már kevésnek ítéli meg a helyet.
Hát a kamiont minden személyautós elkerüli jó messzire! Szerintem van egy kis súly különbség, úgy hogy kamionnal menni nem kunszt. Amúgy ha már szóba hoztad a golyókat, nekem sose volt és nem is lesz :-D
Utolsó köszönöm! :-)
Személyautóval gondot okoz a sávváltás,de kamionnal nem nagy kunszt. Taníts mester :D Gondolom sokat mentél kamionnal és nagyon penge vagy :D
A golyós dolgot írtam hogy ne szó szerint vedd.
Én is kezdő vagyok, 1 hete van jogsim. Csak az első nap vezettem a párommal, utána egyedül. Volt nagy izgalom, de élveztem. A sávváltásnál én speciel azt figyelem a tükörben, hogy közelít e az autó vagy távolodik vagy ugyanott van. Ha ugyanott van akkor index és bemegyek - persze parázok...de akkor is bemegyek. Ha nagyon gyorsnak látom a tükörben akkor várok és gyorsítok ha tudok hogy utána beférjek. Az Árpád hídon történt életem első sávváltása oktató nélkül. Hát azt a bénázást, párom mondta is hogy döntsem el megyek vagy maradok de ne a két sáv között menjek mert életveszélyes. Amúgy én azt csinálom még, hogy előre kinézem az útvonalat, és próbálok olyan utat választani ha lehet, ahol nem olyan gáz kezdőként vezetni. Mert vannak olyan helyek ahol ha nem működik a lámpa, akkor kezdőként elég macerás ott bármit is csinálni, mert félünk a rutin hiánya miatt. Nyilván bele fogunk jönni, de ehhez gyakorlás kell. Szerintem jobb egyedül. Mert abszolút magamra vagyok utalva és az összes félelmemet félre kell tenni, hiszen el kell jutnom A-ból B-be. De azt megtanultam, hogy tartani kell a forgalom ritmusát, de én pl nem csinálok ügyet abból, hogy 70-es táblánál a belső sávban 70-nel megyek. Pedig nagyon sokan jóval többel mennek. Ami zavar engem pl az az index nélküli sávváltás. De majd megszokom. :)
Jó vezetést neked kedves kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!