Miert nem engednek a szuleim vezetni?
16 vagyok februarban kezdem a jogsit, mondtam apanak hogy engedje meg hogy gyakoroljak a kocsinkon. De azt mondta hogy nem.. Annyira felti a kocsit.. Pedig talpraesettnek tartom magam siman menne.. Nem vagyok bena meg semmi..
Nem akarok majd ugy odamenni vezetni hogy meg nem is probaltam..:(
Hát már ne is haragudj, de teljesen igaza van apádnak, hogy nem adja oda a kocsit. Nincs jogosítványod, tehát nem vezethetsz. A talpraesettség egy dolog, de ide baromi kevés. Még a kresz-t sem kezdted el, a szabályokkal sem vagy tisztában, az autót pedig nem is éreznéd, azt se tudnád mi merre hány méter. Több okból is problémás lenne, ha vezetnél. Egyrészt, mert tilos, és jókora összegre megbüntetnek, ha elkapnak. Apádat is megbüntetik, mert átadta neked a volánt, pedig tudja, hogy nem rendelkezel vezetői engedéllyel, ráadásul ha nem elég a pénzbírság, 2 évig eltiltanak a vezetéstől, és februárban tuti nem kezded el akkor a jogsit... Másrészt pedig iszonyatosan balesetveszélyes is a dolog. Egyrészt a kresz szabályokat sem tudod, másrészt pedig az autót sem tudod irányítani, tehát simán okozhatsz balesetet, aminek következtében egyrészt megsérülhetsz, másrészt megbüntethetnek, harmadrészt vétlen emberek is megsérülhetnek - ez utóbbi még évekig nem hagyna nyugodni téged. Negyedrészt meg kárt tehetsz apukád autójában és más emberek tulajdonában.
Apukád nagyon jól tudja, hogy te még nem vezethetsz, és helyesen nem is engedi ezt. Előbb szerezd meg a jogsit, utána kérd el a kocsit.
Hát hol mennél?
Egy lezárt pályán? Még úgy is ő dönti el, hogy odaadja e vagy nem.
De ha nem akarja én nem erölködnék a helyedben, majd megtanulsz az oktatáson mint sokan mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!