Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem engednek a szuleim...

Miert nem engednek a szuleim vezetni?

Figyelt kérdés

16 vagyok februarban kezdem a jogsit, mondtam apanak hogy engedje meg hogy gyakoroljak a kocsinkon. De azt mondta hogy nem.. Annyira felti a kocsit.. Pedig talpraesettnek tartom magam siman menne.. Nem vagyok bena meg semmi..

Nem akarok majd ugy odamenni vezetni hogy meg nem is probaltam..:(

2016. szept. 18. 23:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Majd megtanulsz az oktató mellett mint minden földi halandó.
2016. szept. 19. 00:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Neked nyálverő villantóeszköz lenne. Amikor valaki életében először kap kocsit a segge alá, és pasiból van, akkor vagy menőzik vele egy kicsit, vagy azt hazudja magának is, hogy nem.

Szóval ami neked menőzési segédeszköz, annak az árát ő kereste meg. A családnak szüksége van rá, és neki is a munkájához.

Ha összetöröd, lekoccolod, akármi ügyet csinálsz vele, akkor nincs elintézve egy "bocs fater, én tényleg nem akartam" szöveggel.

Ha esze van, a kérés óta elzárva tartja a kulcsot.

2016. szept. 19. 00:32
 13/18 anonim ***** válasza:

"Nem az uton mennenk.. Es isnerem a kreszt:)"

Járdán?

2016. szept. 19. 00:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor vezethetsz gépjárművet, ha azt forgalomtól fizikailag elzárt helyen teszed. Ha magántelerületen vagy (tegyük azt a házatok, kertetek, stb.), de nincs elzárva a környező utcától, úttól stb. akkor már nem vezethetsz, hiába Tiétek a terület.
2016. szept. 19. 00:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a KRESZt oktatják, viszont más alapismere-

teket nem.

A kocsi az övé. Ha azzal jár munkába, akkor munkaesz-

köz is. Arról nem is beszélve, hogy gyakorolni akarsz

rajta, akkor valószínű még nem vagy tisztában a műkö-

déssel. Pl nincs váltási rutinod, nem tudod a kuplun-

got csúsztatni, nem tudod használni a motorféket, a

féket. Pillanatok alatt többszázezres kárt tudsz okoz-

ni egy kocsiban, ha mázlid van.

A másik, hogy ha találsz is olyan területet, ahol le-

gálisan vezethetnél, akkor az nem szilárd talaj lesz,

nem aszfaltozott út. Teljesen máshogy megy a kocsi a

sárban, a futó homokon, máshogy kell kormányozni, ke-

zelni a sebességet, mint pl az asztfalton. Persze az

sem mindegy, hogy száraz, nedves, vizes, fagyott a

talaj (vagy épp az aszfalt). Szintén meg tudod törni

a kocsit, arról nem is beszélve, hogy a nem szilárd

útburkolat a felfüggesztést, alvázat is kínozza, elég

belemenned egy nagyobb lyukba, és felfekszik a kocsi.

A rutinpálya azért van, hogy a mazsolák ott próbálkoz-

zanak, nem véletlen nincs egy deka fal sem, hanem csak

könnyített/műanyag oszlopok. Át szokták rendezni a ta-

nulók a pályát, tudom. Ahogy azt is, hogy mennyit kell

egy oktatógépjárművet szervízelni. Míg egy normális ü-

zemű gépjárműnél van, amit 100.000 km után cserélsz,

tanulókocsin kb ez 5.000km, vagy kevesebb.

És úgy menj oda, hogy nem is próbáltad. Ott fog kide-

rülni, mennyi érzéked van a vezetéshez, addig ne is

foglalkozz a témával.

2016. szept. 19. 02:40
 16/18 anonim ***** válasza:

kérdező!

azt írod, ismered a kreszt. Ez már dícséretes. Akkor azt is tudod, hogy a gépjármű vezetésének átengedése jogosítvány nélküli személynek az mivel van szankcionálva?

Amúgy nem a jármű kezelése a gond legtöbbször, hanem a forgalom. Inkább vegyél egy Babettát, és azon gyakorold az elsőbbségadást, a gyalogátkelőhely előtti megállást(nem rajta), meg egyéb fontos dolgot.

amúgy apád bölcs ember, ne duzzogj.

2016. szept. 19. 09:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas előnyöd lesz ha úgy mész tanulni hogy nem vezettél még kocsit, kifejezetten szeretik mert nincsenek rossz szokások amikkel órák mennek el hogy elfelejtsd valahogy és rögtön látják akkor hogy mi a helyzet veled.

Gondolom apukád vette az autót, nem pár ezerért, már rögtön ez, ha pedig hiteles akkor főleg! Bármi történik vele ő fizeti és az autó nem csak gáz és fék, a megfelelő használatra kalkulálja a dolgokat, nem arra hogy lefullaszd, bőgjön és szintén fékkel lefullaszd, elfékezd a dolgokat. A tanulóautók azért vannak hogy azt nyúzzák az emberek, a biztosítása is más azoknak.

Sajnos nem nagyon van forgalomtól elzárt hely ahol legálisan lehet vezetni, ha pedig rendőrbe botlasz márpedig Murphy törvénye és esetleg szabálytalan valami... akkor neked bünti eltiltás és apukádnak is megy a bünti de akár az ő jogsija is ugorhat olyan a helyzet.

2016. szept. 19. 16:31
 18/18 anonim ***** válasza:

en anno ugy mentem el jogsira, hogy elotte sose vezettem autot, de meg az udvarbol se alltam ki stb. pedig 20 voltam

oktato se hitte el, mert olyan rutinosan csinaltam mindent, de sokkal jobb volt igy megtanulni, mintha ugy menten volna oda, hogy ehhh ezt mar tudom haladjunk mar.... mondjuk en jo fej oktatot fogtam ki

az mas kerdes, hogy majdnem harom eve volt mar targoncas jogsim es napi szinten hasznaltam munkahelyen 5-6 orat:D

ennek tolatasnal nagy elonye volt es kis magabiztossag, de meg is jo elmeny volt, hogy ugy tanultam meg valtani, indexelni stb. teljesen belerogzult minden az agyamba

az, hogy meg bemagolod a kresszt meg nen fogod ismerni...

2016. szept. 20. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!