Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan váltsak sávot ha nem...

Hogyan váltsak sávot ha nem engednek be?

Figyelt kérdés
Budapesten kriminális közlekedni autóval! Egyik nap amikor intéztem a dolgaimat, felmentem autóval. Rákanyarodtam a megfelelő útra, de az a busz sávra kanyarodik el, ezért sávot akartam váltani, kiraktam az indexet időbe, és egyszerüen nem enged be senki inkább ráfekszik a kürtre..... Hogyan lehet rendesen váltani sávot ha közben mögöttem is a se...be vannak? Amúgy kezdő vezető vagyok, fél éve van csak jogsim, és nagyon óvatosan vezetek. Inkább kétszer is meggondolom a dolgokat ezért is kérdezek itt.
2017. máj. 13. 10:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
26%

Pont azért, tesze-tosza vagy, es ezért ugy is viselkednek veled....

Lehet ez a "nem engednek be" nem is igaz, mert letz volna 1000 alkalmad, csak nem vetted eszre.... csak azert nem állhat meg az elet, mert Te eppen vezetsz.

2017. máj. 13. 10:47
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Index ki, behuzodsz a sav szeleig. Ekozben meg folyamatosan haladsz, amint jon egy minimalis lyuk elkezded kitolni a kocsi orrat, figyeled kozben a tukorben, hogy a hatul levo beenged-e (valsz be fog). Amint ez egyertelmuve valt belenyomsz a gazba ugy, hogy minel elobb felvedd a forgalom sebesseget.
2017. máj. 13. 10:54
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy írják előttem.

Sajnos Magyarországon : "majd más beengedi" elven van a sofőrök 50 százaléka,maradékukból egy jó százalék,birka és ahogy megindul az előttelévő egyből az is megindul,hogy én biztos nem várok.

Illetve sokan : "most még se akar bemenni?" mert uye te látod,hogy van hely de a hátul lévő kocsi gurul,és nem mersz menni ,mert látod,hogy jön.Index ,húzódj a vonalig,gurulj és ahogy fél-1 méter hely van a kocsi orrát belehet tenni,akkor beteszed.

persze nem úgy hogy padló és bedobod,1-2 mp alatt szépen beteszed a srác látni fogja és lassít,ennyi.

Ő sem akar magának rosszat,hogy a saját kocsiját összetörje .

Sajna bunkónak könyvel el,mert a cipzár elvet nem ismeri.

2017. máj. 13. 11:04
 4/19 anonim ***** válasza:
14%

nem a többieket kell szidni, hanem türelmesen várni..

amúgy, ha kiragasztanád a T betűt, nem lenne ilyen gondod...csakhát szégyenlik, mert mégis hogy néz az ki?

előre, hátra, és mindkét első ajtóra..elsőre bengednek, és nem dudál senki.

ez ilyen egyszerű ám..

amúgy Budapesten teljesen normális a közlekedés.

2017. máj. 13. 11:12
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Kiragasztod a T betüt még jobban fognak szivatni.
2017. máj. 13. 11:16
 6/19 A kérdező kommentje:

1-es válaszolónak:

Na pont az ilyen mentalitás miatt van a rengeteg baleset! Azért vagyok , tesze tosza" mert féltem a családom akiket viszek, meg az autót amiért rohadtul megharcoltam? Amúgy mire jó pár centivel előrébb menni? Tegnap is amikor jöttem haza kb 50 el mentem lakott területen, hátam mögül megelőz a barom azért hogy leforduljon kétszáz méter után. Persze van fék az autómon ezzel nincs is probléma hogy lassítanom kell, de semmi értelme nincsen!

2017. máj. 13. 11:18
 7/19 anonim ***** válasza:
47%

Köszönöm a lepontozást.

Van a közlekedesnek egy ritmusa, amit Te nem veszel fel. Ne várd el,hogy mindenki türelmes lesz veled.... a legtöbb ember ismeri a cipzár elvet es alkalmazza is, de jöne gy ilyen ember,mint Te, aki a Gyk-n akar megtanulni vezetni... lehet hogy nem is a mögötted lévő, de hatrébb valakinek elfigy a türelme, ami erthető.

Sose vezettem Pesten, de most mennem kellett 4x... nem volt gond... nem dudáltak, kiraktam az idexet beengedtek... pedig sose voltam arra...

Milyen érdekes, hogy rajtad kivül van még több ezer kezdő, és ők is megoldják... arról nem beszelve, higy a legnagyobb kockázat Te vagy .... ha nem megy a vezetes ülj bicóra...

Az, hogy meg vigyázól a családra nem egyenesen arányos a tesze-toszasággal. Sőt ezzel inkáb veszelybe sodrod nem csak a sajatod, hanem másét is.

Tudod van az a mondas, hogy nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni...

Ja 1. Voltamm.

2017. máj. 13. 11:28
 8/19 anonim ***** válasza:
Jöttél haza kb 50-nel... ? Es egy barom megelőzött? Na es? Azert barom mert nem kb 50-el.ment, hanem lehet pont 50-el es megelözött...?
2017. máj. 13. 11:37
 9/19 A kérdező kommentje:
Nekem nem az bajom hogy megelőz valaki, hanem a megengedett sebesség 50 lakott területen, és én azt be tartom, mert gyakran mérnek ott. Annak nincs értelme hogy megelőzöm csak azért mert úgy is lefordulok, ez által a mögöttem levőnek is lassítani kell. A lámpánál ugyanez van. Hiába előz meg, rohan mint a mérgezett egér, majd a lámpánál beletapos a fékbe én meg ott állok meg mellette...... Az oktatóm mindig is azt mondta ne rohanjak csak azért hogy átférjek, mert lehet nem lesz hely pl egy kereszteződésnél.....
2017. máj. 13. 11:57
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Leírom hogy csináld. Ja és megjegyezném, hogy ne szidjátók már annyit ezt az országot, mert máshol sem engednek be olyan szívesen, ha nem vagy határozott.

Szóval le is írtam a kulcsszót, nagyon határozott, mondhatni kemény kell legyél. Ha úgy van, állj meg a sávodban, és kezdd el húzni a kormány affelé, ahova be akarsz sorolni, közben persze rég indexelsz. Ahogy látsz egy kis rést, be is teszed oda az autó orrát. Akkor is, ha nem fér be az egész autó. Nem lesz más választásuk, muszáj lesz beengedni. Ez kicsit parasztság, de elnézik a legtöbben, mert ezt mindenki így csinálja, aki sokat közlekedik városban. Ha nehezen megy a dolog, ne integess, meg mutogass, hanem inkább szépen köszönd meg többször is a kezeddel, meg a manőver után elakadásjelzővel is.

Persze, ha nagy prémium autód van, könnyebben megy a dolog, de régi kisautóval is megy, nem kell félni.

2017. máj. 13. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!