Honnan tudom ha hengerfejes az autó?
Figyelt kérdés
A hűtővízben szokott lenni valami "homok vagy vas szerű valami", egy ismerős azt mondta vszleg az autó hengerfejes. Honnan lehet megtudni, hogy tényleg az-e?2017. máj. 11. 21:24
1/10 anonim válasza:
Megbontas nelkul sehogy. Ha a hutovizben olaj van, esetleg goz jon a kipufogon, az minimum gyanus.
2/10 anonim válasza:
Sehogy¿? Minek irnak olyanok, akik nem ertenek hozzá..? Ha picit fogy a hüttő folyadék, es nem csöpög el sehol, akkor valószínűleg picit repedt a hengerfej es oda be fojdogal a viz. Vagy melegedni szokott a hűtő folyadék normal menetben, es mondjuk a vizpumpa is működik rendesen, akkor biztos hogy hengerfejes. Vagy mondjuk ha a kiegyenlítő tartályban a hutofojadek gáz adáskor bugyborékol akkor tuti hogy hengerfejes. Amig nem fogy a hutőfolyadek, csak nagy terhelésnél melegszik a hutofolyadek, akkor lehet hogy csak a hengerfej tömítést kell cserélni.
3/10 kiitos válasza:
olaj a vízben, víz a karterben , buburékok a vízben , fogy a víz
4/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ! Kb fél éve töltöttem bele a -max szintig hűtőfolyadékot, ma megnéztem és a -min alatt van éppen. Ez a vízmennyiség fogyás rossz, vagy normális?
2017. máj. 12. 00:29
5/10 anonim válasza:
A csövet megfogod, amiben kering a hűtőfolyadék, autó beindít és valaki más túràztatja a motort. Ha érzed, hogy gàzadáskor keményedik a cső, akkor hengerfejes.
6/10 anonim válasza:
Fél év alatti fogyás az semmi. Az a "homok" mégis honnan kerülne bele? Szerintem meg öreg a blokk és a lerakódott rozsda oldódik ki és az lehet benne.
7/10 anonim válasza:
Nem akarok senkit elkeseriteni, DE a HUTOKOR nyomasprobajaval lehet kideriteni, hogy az adott autoban van-e tomitetlenseg, illetve az merre talalhato.
A tobbi meg nagyreszt Voodoo szertartas, persze vannak egyertelmu jelek, de gumicso kemenyedes :) Es szerinted a Vizpumpa mit csinal csukott termosztat eseteben?
Acsorog es nezelodik, azon gondolkodik nem szabad nyomast csinalnom a gumicsovekben, meg veletlenul sem... :)
Egyebkent nem valoszinu az lenne, bar a kerdes fel ev alatt mennyit hasznaltad?
8/10 A kérdező kommentje:
kb 3000 km-t mentem összesen a fél év alatt, felét országúton/autópályán, felét városban
2017. máj. 15. 23:48
9/10 anonim válasza:
Nekem nem tunik veszesnek innen. En akkor is javaslom Ne Bennem bizzal hanem egy nyomasprobaban. Az sokkal megnyugtatobb. Lehet valahonnan csopog ahol nem is latod, es elparolog. Sok sikert
10/10 A kérdező kommentje:
megnyomkodtam a csövet, gázadással is próbálkoztam, de nem keményedett meg a cső, a víz pedig csak cirkulál, de külön buborékokat nem vettem észre, a fél évvel ezelőtti víztöltés óta kb ugyan olyan tiszta hűtővíz, csak az alján vannak azok a lerakódások.
2017. máj. 17. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!