Valószínű hengerfejes az autóm, mennyire számítsak?
Fiathoz olcsó a cucc. valószínűleg csak hengerfej tömítés kell. De a hengerfejet ajánlott gépműhelyben felújítani kb 40-60000. Új vezérlés szettel kéne összerakni, de minimum egy új szíj. Tömítések kb 30000. Munkaigények kb 10-15 óra átlag 7000/ óra. Ha számlával kéred még +27% általában.
Igényes munkával, minden szükséges dolog kicserélésével min 200000 FT
200 ezerből kihozok 2 ilyen motor felújítását,gyűrűzéssel és csapágyazással együtt.
Nekem egy V6-nál volt 35 ezer forint a 2db hengerfej felújítás.
60-70 ezerből kihozható az egész.
2 hengerfej felujítás 35 e ft...
Gondolom 1 blokk 2 hengerfeje volt...
Mit tettek bele?Bontott tömítést,és bontott hengerfej csavarokat?:)
Ha minőségi volt kérlek mond el hol,és viszek vagy 10 hengerfejet ,jó hely lehet ahol minden minőségi és kb csak úgy jófejségből 100-120 ezerből 65-85 ezret ráfizetnek saját zsebből.
A hengerfejcsavarokat és a tömítést nem számoltam bele,mert azt nem a hengerfejesnek fizettem,hanem a szerelőmnek,aki szétszedte és összerakta a blokkot.
Suzuki G13B motornál pedig 115 volt a hf felújítás,gyűrűzés,hajtókarcsapágyak,szimeringek,tömítések,olajak és a munkadíj.
2.0 KF V6-nál 250 volt a vége ugyanennek,csakhogy ott 100 ezer volt a 24db hidrotőke,és 30 ezer körül a csapágyak.
Én két éve 150-ért vettem egy komplett blokkot, amin jó állapotú hengerfej volt. A többi sallangot simán el lehet adni ami nem kell, így biztos vagyok benne, hogy 50 ezerből ki kell jönnie, még ha nem is felújításról van szó.
Hogy mennyibe kerülne a felújítás az tőled is függ. Le kell venni a hengerfejet és megnézni, hogy pontosan mi a baja. Lehet, hogy csak egy új hengerfejtömítés kell neki. Ha pedig repedt az öntvény, akkor pár ezer Forintért megjavítják. Hogy teljes felújítást akarsz-e az csak tőled függ, a szerelőd gondolom úgy is elmondja, hogy milyen állapotban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!