Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, hogy injectoros-benzines kocsinál hogy érdemes váltani, hogy gyorsulásom jó legyen?

Figyelt kérdés
2017. máj. 7. 16:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nah akkor ha már így belejöttél a számolásba... :D

Vegyük alapul a te autódat:

[link]

Mivel te úgy is áttételhuszár vagy és úgy látom szeretsz számolni, ezért számold ki nekünk, hogy melyik esetben hogy változik és mennyivel a gyorsulás:

-ha teljesítménycsúcson váltod el

-ha e fölött váltod el

-ha szabályozáson váltod el

Lécciiii. Ez tényleg érdekes kérdés, mert a gyorsulás dinamikájából lehet buksz valamennyit a te esetedben 5500 felett, viszont lehet ez kevesebb, mint amennyit nyersz, hogy váltás után magasabb fordulatra jutsz. Azt meg azért nem hiszem, hogy a 328i-ben 5500 és szabályzás között csak vánszorogna a mutató :)

Ebből már sejthető, hogy én arra tippelek, hogy a magasabb fordulaton való váltással lesz jobb a gyorsulás. Videós demonstrációt is elfogadok :)

(kitartás, már csak két nap van a trollkodós hetemből)

2017. máj. 11. 23:01
 22/27 anonim ***** válasza:
Neked van ilyen heted? :) A diagram nem megy el szabályzásig, csak 6000-ig. 6500-nál van a szabályzás. De majd ha nagyon ráérek, akkor talán kiszámolom. A videós demonstrációval megpróbálkozhatok.
2017. máj. 12. 06:56
 23/27 A kérdező kommentje:
Amelyik kocsiról szó van az nincs fent, de 2 testvér típusát megnéztem, kb egy a grafikon alapján a 2, 5-5200 között van lóerőcsúcs.
2017. máj. 12. 13:05
 24/27 anonim ***** válasza:

Videós demonstrációba annyi fért bele, hogy 2. és 3.-ban végigforgattam. Egyszerre váltani és videózni nem tudok. :)

Az látszik rajta, hogy legjobban a nyomatékcsúcsnál gyorsul, és a fordulatszámtartomány teteje felé kezd halódni. Számolgatni még nem volt időm.

https://www.youtube.com/watch?v=8rUkcpex1J0

https://www.youtube.com/watch?v=oN3UEaNde_k

2017. máj. 14. 20:32
 25/27 A kérdező kommentje:
Nekem itt 5000-5500közt tűnt még a 2.fokozatos videónál is, hogy na ott kéne váltani.
2017. máj. 15. 07:11
 26/27 anonim ***** válasza:
Aztán váltás után éreztél volna egy szép nagy megtorpanást :)
2017. máj. 15. 10:22
 27/27 A kérdező kommentje:
Akkor fölé egy picit? :)
2017. máj. 15. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!