Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti milyen gyakran cserélitek...

Ti milyen gyakran cserélitek az autóba a fékfolyadékot?

Figyelt kérdés
Nem rég voltam szervízben, és a szerelő mondta, hogy következő szervíznél cserélni kellene a fék és a kuplung olajat is. Nekem ez új. 10 éves az autó, 100 ezer km.
2017. máj. 4. 06:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Volt olyan japán kocsim, amiben az automata váltóban élettartamos olaj volt" Na pont az ilyenek miatt kell itthon félni az automataváltós autóktól, holott a legtöbb gyári előírás a 60e km.

Fékolajat nem érzed rossznak míg nem kell sűrűn nagyot fékezni, ott már lehet érezni hogy cserélni kellene mert túlhevül. Én sokat járok az alpokban ahol lefelé észre lehet venni egy 10éves autónál hogy új vagy régi a fékolaj.

2017. máj. 4. 16:13
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azért új ez nekem, mert már 28 éve vannak autóim, ez a negyedik, de eddig egy szerelőnek se jutott eszébe ilyesmi. Eddig használt autóim voltak, 10-15-18 évesen se voltak fékproblémáim, műszaki vizsgán se akadt fenn soha egy autóm se. Ezt az autót újan vettem, rendszeresen szervizeltetem, és a legutóbbi olajcsere alkalmával felírta a szerelő, hogy mikre készüljek következő szerviz alkalmával, és ezeken a folyadékcseréken lepődtem meg. Amúgy a fagyálló folyadék is eredeti, és a gyertyák is, de az 105 ezret bír

Mondok még meglepőbbet: a fékbetétek is még a gyáriak, de még egész jók. Lehet, hogy kicseréltetem már azokat is a tárcsákkal együtt.

2017. máj. 4. 19:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

2003 utáni Swiftekben és az Ignisekben az abs-egységek a fékfolyadék-csere hiánya miatt mennek tönkre.

Bizonyos típusok egységei érzékenyebbek rá, mások kevésbé.

Valóban érdemes max. 3-5 évente cserélni a fékolajat.

2017. máj. 4. 20:21
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Feltétlenül kicseréltetem.

Nem spórolás miatt nem cseréltettem eddig, mert tényleg minimális kiadás, csak nekem eszembe sem jutott, hogy azt is szokás cserélni. A váltóban 45 ezrenként cseréltetem az olajat. Nincs elhanyagolva az autó. Szíjak is voltak már cserélve. 10. szülinapján meglepem fékfolyadékkal is. :)

2017. máj. 4. 21:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Féktárcsa, betét maradhat ha még ha nem kopott. Azt szemrevételezéssel könnyű eldönteni.

Nekem is kerek 100.000km van a fékjeimbe, de még legalább 80%-osak, mert hosszútávú autópályás ingázásokra használom az autót. Több száz km-t megyek úgy hogy hozzá sem érek a fékpedálhoz.

De a folyadékot azt érdemes.

2017. máj. 4. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!