Ti milyen gyakran cserélitek az autóba a fékfolyadékot?
mérj 1 forráspontot rajta.
Az majd at választ.
Hát kéne elvileg, mert felvesz nedvességet, meg romlik a hatásfoka.
Bár úgyis a munkahengerek döglenek meg a legtöbb esetben, a kopás miatt.
Olyankor meg cserélnek folyadékot is.
"cserélni kellene a fék és a kuplung olajat is. Nekem ez új"
Ez bizony elég szomorú,mert hivatalosan pár évente kellene cserelni!
Tudnám ki a rák találta ki ezt a sok baromságot,
98'decemberi Swiftem van,az életben nem cseréltem fékfolyadékot rajta,hibátlanok a fékek most volt műszakin de nem a sógor ismerősénél...
Japán autóim vannak (voltak) évtizedek óta.. még soha nem cseréltem sem fékfolyadékot, sem hűtőfolyadékot, sem automata-váltóban olajat. Ezek az autók jól vannak elengedve gyárilag, nem kell cserélni a folyadékokat.(a gépkönyvek csak ellenőrzést írnak elő).
Volt olyan japán kocsim, amiben az automata váltóban élettartamos olaj volt(gyári kiadás)
A mostaniban 11 éves a fékfolyadék, de semmi nem utal arra, hogy cserélni kellene...sőt, pótolni sem.
Már szinte vártam az ilyen "az én autómban minden folyadék gyári,es büszke is vagyok rá,hülyeség lecserélni" autosok megjelenését!
Csak sok sikert tudok kivanni az élettartamos olajoddal.....főleg mivel ezek annyira élettartamosak,hogy legkésőbb 100ezrenként cserelni kell!
Szerencsetlen automatanak pont ez a lelke!A lenyeg az egeszben!Az olaj!
Azert mert szerinted "jólvanazúgy" az még édes kevés!
Ugyanez vonatkozik a fékoljara is!
Kérdező! 10 éves kocsidban azt akarod mondani, hogy még a gyári fékfolyadék van?! :O
Sürgősen cseréld le, most!
Én 2-3 évente szoktam cseréltetni. Nem egy akkora összeg szerintem az autó össz fenntartásához képest, hogy ezen kelljen spórolni.
Az autóm gyártója szerint a váltóban sosem kell olajat cserélni, mert élettartamra szól. Mikor 10év/240.000km körül levették a váltót kettős tömegű lendkerékcsere miatt, nem tiltakoztam ellene, hogy friss olajjal töltsék fel.
A szervoban az olajat szintén nem kell cserélni a gyártó szerint. Én azért tavaly 11 évesen lecseréltem. Pár ezer forintba került egy flakon gyári hidraulikaolaj. Amit leengedtem valami feketés-zöld színű átlátszatlan trutymó volt. Az új pedig teljesen más: sötétzöld, áttetsző, hígan folyó, enyhén alkoholszagú folyadék. Nem bántam meg a cserét, szerintem 11 évenként ennyi is belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!