Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ennyire kell pörgetni...

Tényleg ennyire kell pörgetni a benzines motorokat?

Figyelt kérdés
2éve van van egy 2004es 1.6twinport (Z16XEP) h astrám . Előtte 1.7cdti g astrám volt. Szinte kizárólag csak városban használom, és az utóbbi napokben elkezdett nagyon füstölni. Elől-házul okádta sürü átláthatlan füstöt. Motortérből a lambdaszondánál is nagyon jött. Ereje nemnagyon volt, és úgy kerreget mint egy rossz dizel. Szerelő aztmondta, hogy nagyon elvannak kokszosodva a szivó oldali szelepek, és az okozza a gondot. Szerinte 2évig rosszul vezettem, és amiatt rakódott le a cucc, mert alacsony fordulaton használtam. 1800 körül szoktam váltani és ez szerinte túl kevés, és legalább 2500nál kellene. Valóban a koksz miatt eszi az olajat a motor?

2017. máj. 3. 14:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mindenki annyira kivan akadva a fordulatszámon pedig nem csak ennyi a baj.

Kérdező, a benzinest és dizelest is 2000-2500-nál szokták váltani. Nekem az oktatóm az 1.9 es golfját mikor vezetem mindig 2 ezernél szól h váltsak de nyilván az oktató autó, én az opel corsámat 2500-nál váltom fel. Önmagában nem ez a baj.

Ha városban közlekedik valaki csak nem tesz jót a kocsinak mivel 3-asnál feljebb nem igen kell kapcsolni szerintem ha az 50km/h sebességet akarod tartani,ezért érdemes kimenni lakotton kivülre és meghúzni a kocsit az ilyen problémák elkerülése végett.

2017. máj. 4. 11:33
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

"Ha 1800-nál nem pörgetted tovább, meg fogsz lepődni, hogy magasabb fordulaton hogy megindul... :)"

Ha ezt nekem írtad, akkor de pörgettem tovább is. Harmadikban 230-235km/h-nál szabályoz :D

2017. máj. 5. 01:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem neked írtam, milyen Lambod van, hogy 3-ban annyit megy?
2017. máj. 5. 06:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja, azt hittem, mert pont utánam írtál :)

Nem lambo, mezei Volvo 4-es automatával :)

2017. máj. 5. 23:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is nehezen tudom megértetni a zasszonnyal, hogy 2000 alatt ne kapkodjon a sebváltóhoz az 1.8-as benzines Focusában. Most ott tartunk, hogy negyedévente haza kell vele menni Magyarországra, hogy a pályán kipucoljuk az alapjárati motorból a koxot.
2017. máj. 6. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!