Mi ez a kor szerinti diszkriminalizáció? Én 28 évesen miért fizetek dupla annyi biztosítást mint egy öregember aki 35-40 el kacsázik, hirtelen fékezget az úton?
Figyelt kérdés
Tegnap jöttem haza a munkahelyemről, és elöttem volt egy öregember suzuki swiftel. Próbáltam előzni, de nem lehetett. Össze vissza kacsázott a sávban, és 35-40-el "repesztett". Amikor kezdtem felvenni a tempót, hirtelen lefékezett, mert látott az út szélén két gyalogost ( NEM A ZEBRÁN ÉS NEM ÁTKELÉSI SZÁNDÉKKAL), én pedig majdnem belementem. Na most, ebben az esetben ha én belemegyek, én vagyok a hibás, pedig az öreg okozta a balesetet a bizonytalanságával és a hirtelen félezésével. Most kérdem én, a statisztikák alapjáán lehet az jön ki hogy aki fiatal az ezek miatt a jogszabályok miatt több balesetet okoz, de ha megnézzük a valóságot, akkor kiderül, hogy sok baleset pont az ilyen miatt alakul ki mint a leírt öreg a suzuki swift-jében. Nektek mi a véleményetek? Igazságos a kor szerinti diszkriminalizáció a fiatalokkal szemben? Arról nem is beszélve, ha egy 23 éves ember elvégez egy főiskolát, adózhat, börtönbe kerülhet, ugyan úgy levonják az adójából azt amit az utakra fordítanak, de motor kerékpárra nem tehet jogosíítványt.... a másik aki esetleg nem adózik, nem dolgozik, lop, vagy a segélyt veszi fel, az meg igen, ha elmúlt 25 éves, mert tudjuk, 25 év alatt csak hülyegyerek vagy, aki ugyan úgy adózhat, de nincs joga semmihez. én ezt undorítónak tartom. És szerintem ez erősen a nyugdíjas párti hozzáállás.2017. ápr. 29. 10:06
21/21 anonim válasza:
Diszkrimináció?
A diszkrimináció ott kezdődik, hogy ebben az országban, akinek nincs gyereke, annak több adót kell fizetnie, mint a gyerekeseknek. Akinek (még) nincs gyereke, annak a munkája mért ér kevesebbet, mint a gyerekeseké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!