Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi ez a kor szerinti diszkrimi...

Mi ez a kor szerinti diszkriminalizáció? Én 28 évesen miért fizetek dupla annyi biztosítást mint egy öregember aki 35-40 el kacsázik, hirtelen fékezget az úton?

Figyelt kérdés
Tegnap jöttem haza a munkahelyemről, és elöttem volt egy öregember suzuki swiftel. Próbáltam előzni, de nem lehetett. Össze vissza kacsázott a sávban, és 35-40-el "repesztett". Amikor kezdtem felvenni a tempót, hirtelen lefékezett, mert látott az út szélén két gyalogost ( NEM A ZEBRÁN ÉS NEM ÁTKELÉSI SZÁNDÉKKAL), én pedig majdnem belementem. Na most, ebben az esetben ha én belemegyek, én vagyok a hibás, pedig az öreg okozta a balesetet a bizonytalanságával és a hirtelen félezésével. Most kérdem én, a statisztikák alapjáán lehet az jön ki hogy aki fiatal az ezek miatt a jogszabályok miatt több balesetet okoz, de ha megnézzük a valóságot, akkor kiderül, hogy sok baleset pont az ilyen miatt alakul ki mint a leírt öreg a suzuki swift-jében. Nektek mi a véleményetek? Igazságos a kor szerinti diszkriminalizáció a fiatalokkal szemben? Arról nem is beszélve, ha egy 23 éves ember elvégez egy főiskolát, adózhat, börtönbe kerülhet, ugyan úgy levonják az adójából azt amit az utakra fordítanak, de motor kerékpárra nem tehet jogosíítványt.... a másik aki esetleg nem adózik, nem dolgozik, lop, vagy a segélyt veszi fel, az meg igen, ha elmúlt 25 éves, mert tudjuk, 25 év alatt csak hülyegyerek vagy, aki ugyan úgy adózhat, de nincs joga semmihez. én ezt undorítónak tartom. És szerintem ez erősen a nyugdíjas párti hozzáállás.
2017. ápr. 29. 10:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
46%

Gondolom csak a statisztikát nézik, engem is idegesítenek a forgalmat feltartó sofőrök, lehetne 90-el menni, de nem, megy 50-el. Vagy 110-el, de hogy nem tartja fixen a sebességet, az biztos.

Pedig ez is kimeríti a forgalom akadályozása szabályt, de mégis az szívja meg, aki idegbeteg, és sietne.

Na meg a szembejövő.

Az idegbeteg meg rendszerint valami fiatal(ahogy tapasztalom, néha magamon is)

A nyugger papó beszedi a vérnyomáscsökkentőt, aztán tojik a világra.

2017. ápr. 29. 10:13
 2/21 anonim ***** válasza:
65%

"én pedig majdnem belementem."

Látod, látod, pont ezért. Az öreg felkészült arra, hogy esetleg a gyalogosok elé lépnek, tehát BIZTONSÁGOSAN VEZETETT, te pedig nem tartottál kellő féktávolságot, ha majdnem belementél, TEHÁT NEM VEZETSZ BIZTONSÁGOSAN.

Hisztizhetsz ahogy akarsz, a statisztikák azt mutatják, hogy a huszonéves korosztály ÁTLAGBAN nagyobb kockázatot jelent a volán mögött, mint a hatvanas.

Teljesen felesleges egy-egy egyedet kiragadni példaként, hiszen lehet mindkét korosztályból jó és rossz példát is találni bőven, de összességében nagyobb kockázatot jelentenek a huszonéves kezdők.

2017. ápr. 29. 10:16
 3/21 A kérdező kommentje:

"Az öreg felkészült arra, hogy esetleg a gyalogosok elé lépnek, tehát BIZTONSÁGOSAN VEZETETT, te pedig nem tartottál kellő féktávolságot, ha majdnem belementél, TEHÁT NEM VEZETSZ BIZTONSÁGOSAN. "

Komplett idióta vagy. Már ne is haragudj, de ezzel az eróvel ha járda mellett mész mindig állj meg ha ott beszélgető gyalogost látsz, hisz lehet át szeretne menni. De ne csodálkozz ha kapsz majd egy baseball ütővel valakitől... És elárulnád hogy tartsak biztonságos követési távot amikor egyszer 35-el máskor 40-el megy, és hirtelen lefékez 40-ről nullára?

2017. ápr. 29. 10:21
 4/21 anonim ***** válasza:
33%

Apa, nem azt mondtam, hogy ez a követendő. Azt mondtam, ez biztonságosabb, mint ahogy te vezetsz.

A biztosítót nem érdekli, hogy az öreg mennyi idő alatt ér haza, vagy kit tart fel. A biztosítót az érdekli, ki okoz kevesebb kárt.

Szerinted ki okoz kevesebb kárt, aki lassan hajt és megijed a saját árnyékától is, vagy egy kis pötsch hülyegyerek, mint te, aki egyből mindenre felkapja a vizet, elkezd idiótázni, fenyegetőzni, és úgy általában beszámíthatatlanul és gyerekesen viselkedik?

A biztosító ezt látja - és emgmondom őszintén, a viselkedésed alapján abszolút megértem az álláspontjukat.

2017. ápr. 29. 10:34
 5/21 A kérdező kommentje:

"Apa, nem azt mondtam, hogy ez a követendő. Azt mondtam, ez biztonságosabb, mint ahogy te vezetsz.

A biztosítót nem érdekli, hogy az öreg mennyi idő alatt ér haza, vagy kit tart fel. A biztosítót az érdekli, ki okoz kevesebb kárt. "

Honnan tudod hogy vezetek? Ültél már mellettem? Akkora baj hogy a megengedett sebességgel szeretnék folyamatosan haladni közúton? Az oktatóm mondta anno, hogy ha valaki nem képes felvenni a tempót, képtelen normálisan résztvenni a közlekedésben, akkor azt rutinból meghúzzák.

"Szerinted ki okoz kevesebb kárt, aki lassan hajt és megijed a saját árnyékától is, vagy egy kis pötsch hülyegyerek, mint te, aki egyből mindenre felkapja a vizet, elkezd idiótázni, fenyegetőzni, és úgy általában beszámíthatatlanul és gyerekesen viselkedik? "

Röviden: Te okozod a legnagyobb kárt, de sajnos nem a közutakon, hanem társadalmi szinten. Az ilyen hozzáállás, sárdobálás az, ami miatt széthúz szegény kis hazánk népe. Nem is neked írom ezt, mert felesleges, inkább másoknak akik olvassák. A megnyilvánulásaink megmutatják honnan jöttünk. Nem személyeskedtem, sehol nem fenyegettelek, nem kaptam fel a vizet. Viszont te visszakézből "kis pötsch hülyegyerek"-nek tituláltál.

2017. ápr. 29. 10:55
 6/21 A kérdező kommentje:
Azért még válaszolok arra a kérdésre, hogy a közutakon ki is okoz nagyobb kárt. Mert az okozott kár, vagyis a baleset, nem mindig egyoldalú. Ha megzavarja az egyik a másik félt, bizonytalanságot kelt a másikban, hirtelen fékez, 60-as táblánál 35-40 al megy, ezt folyamatosan váltogatva, szerintem joggal mondhatjuk hogy a kár okozásának a KIVÁLTÓJA nem biztos hogy az volt, aki szerencsétlen módon belement a másikba.
2017. ápr. 29. 11:01
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

19 éves vagyok és Suzuki Swiftem van, nekem 15 ezer lenne a biztosítás rá , de Anyu az üzembentartó, így csak 8 ezer. Feleslegesen nem adok ki 7 ezret :) én erősen dudálás ellenes vagyok, képes vagyok kiszállni a kocsiból ha dudálnak, de nem, nem erősködni, csak megnézni, hogy működik e az indexem, amennyiben rám dudál ha balra kanyarodok ( ilyen gyakran meg történik, látják, hogy zsírgombóc vezeti a fapad Swiftet, biztos gyökér) ilyen helyzetben biztos nyomtam volna neki a dudát, meg villogtam is volna. Ez közúti veszélyeztetés és forgalom direkt fönntartása. :)

De az mellett nem mehetünk el, hogy lehet a bácsi a Holdra szállás óta vezet, az mindegy, hogy mennyit az évek számítanak, lehet most ült a rendszerváltás óta autóba. Én meg másfél éve vezetek, talán kihagytam max. 5 napot. Nem azt mondom, hogy tapasztaltabb vagyok, de jobban együtt élek a forgalommal mint a bácsi.

A másik, meg volt iskolatársam aki presztizs járgánnyal meg sebesség mérő kamerával veszi fel, hogy ovi előtt, suli előtt hogyan száguld el 140-el a városba, meg nem veti meg az ittas vezetést se a baráti társasága állítása szerint. Mind a két oldalon vannak szélsőségek és ezért van ez a szabály a biztosítóknál.

2017. ápr. 29. 11:22
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy dupla annyit fizetsz mint az "öreg". A kgfb besorolásnál a legtöbb biztosítónál a 47-51 év közöttiek kapják a legnagyobb kedvezményt, de ezután az életkor emelkedésével a biztosítási díj is nő.

65 év felett már kb. annyit fizet, mint te 28 évesen, leszámítva a bonus-malus besorolást.

2017. ápr. 29. 11:24
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is teljesen jogos a dolog...

Az idősebb tapasztalt sofőrök pl. sosem tapadnak be mögém 3 méterrel...

Múltkor is lehajtottam az autópályáról és utolértem egy szép nagy gázszállító kamiont.

Elkezdtem lemaradni tőle úgy 10-15 méterre mert ha az lesatuz akkor nekem esélyem sincs megállni és pont nem egy gázszállítóba van kedvem beleszállni 90-el :D

Erre a mögöttem lévő barom meg rám tapad...

De ezt lakott területen belül is sokan eljátsszák sajna...

Pedig ott kellene igazán odafigyelni a követési távolságra mert bármikor kiszaladhat eléd egy kisgyerek.

Elém tekert már ki pár éves kislány kis triciklivel, ha mögöttem jött volna valaki akkor jól belém jött volna.

Sok fiatal ezt nem érti meg, hogy miért 35-40-el megy valaki lakott területen belül...

Én is annyival megyek mert nem akarok senkit és semmit sem elütni.. ha nem tetszik előzz meg de NE tapadj a kocsim mögé 2 méterrel mert ha nyomok egy satuféket akkor fizethetsz....

2017. ápr. 29. 11:37
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

Egyáltalán nincs igazad kérdező. Izgága , ideges vagy. . Hol tanultál te vezetni, meg a KRESZ-t is hol tanultad, azaz hol nem tanultad meg.

Az első szabályok közt van hogy mindig a látási forgalmi és út viszonyoknak megfelelően kell vezetni.

Nem a megengedett legnagyobb sebességgel.

Ha te bele hajtasz valakibe , hátulról , csak te leszel a hibás. De attól még hogy neked vagy bárkinek sok iskolája van , nem tud jobban vezetni mint akinek 8 ált. van. Igaza van a biztositónak, te különösen kockázatos ügyfél vagy .

2017. ápr. 29. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!