Melyik nagy benzinkúton adják a legrosszabb minőségű üzemanyagot?
Van egy kút, nagyon olcsón adja, rendszeresen ott tankolok, és néha észreveszem, egy adott emelkedőn bizonyos fokozatban képtelen felmászni az autó.
Megteszem az utat több éve naponta 2x, van összehasonlítás.
Vizezhetik a gázolajat is?
Vagy én nem tudom mit rakhatnak bele, de holnap beletankolom a legdrágább dízelt más kútnál, megnézem, mi lesz a különbség.
Az komoly összahasonlítás haver XDDD
Holnap tankolsz normális gázolajat...
Szerintem nem az van, hogy "mit rakhatnak bele" hanem inkább az, hogy "mit hagynak benne, mit nem raknak bele".
A gázolaj előállítása során számos szennyezőanyagot (pl. kén, paraffin) el kell távolítani az üzemanyagból, ezen kívül különböző adalékokat kell bele tenni, hogy a motor üzemeltetése szempontjából optimálisak legyenek a tulajdonságai. A gyártótól függ, hogy ezeket a műveleteket a milyen szinten végzi el.
Hulladék szarokkal jártok,ez itt a probléma,nem kell ideológiát gyártani a nyomor mögé.
A benzinkutak napi ellenőrzést kapnak,nincs trükközés mert úgymegßasszák őket hogy teherbeesnek.
Érdekes Én bárhol tankolok ugyanúgy megy az autóm,ugyanannyit fogyaszt.
Najó..azért nem állok be az "ósan kútra" hogy megtakarítsak 300 forintot-ott még szőlőszemet is találsz a gázolajban
2015-ös Passatom van kisbarátom,tény és való hogy frusztrál egy kicsit lejönni a szintetekre,de megbírkózom valahogy ezzel a kihívással.
-Járkáltok mindenféle nagy becsben tartott lélekvesztőkkel,persze hogy a kút a hibás..XDDD
"nincs trükközés mert úgymegßasszák őket hogy teherbeesnek."
Első kézből mondom, hogy van trükközés. Nagy franchise-nál ráadásul.
Molos gázolajból mindig azonnal látványosan megugrik a fogyasztás. (16 éve járok ugyan azon a 200km-es útvonalon rendszeresen. Több autóm is volt ez alatt, mindegyiknél így volt.)
Most mindjárt benyögi valaki, hogy hülye vagyok, mert az összes kútnál Mol szállítja az alapot. Vegyészként ezzel tökéletesen tisztában vagyok. És erre azt mondom, hogy a Zsiguli és a Ferrari is 80%-ban vasból van, mégis van köztük különbség.
Az O betűs kúthálózat prémium dízelével jó a tapasztalatom, talán ezzel fogyaszt a legkevesebbet, de nagyon hangosan csattogósan jár tőle a motor.
Az S betűs kút prémium dízele vállt be nekem a legjobban. Attól halkabb is. Évek óta csak azt tankolom. (Nyilván ez autótól, felhasználási szokásoktól függ és szubjektív vélemény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!