Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki lehet cserélni a manuális...

Ki lehet cserélni a manuális klímát automatára?

Figyelt kérdés
Mazda 3 autorol lenne szó. Van benne kézi klíma. Megoldható, hogy kézi helyett, automatikusat tegyenek bele? Én nem értek az autokhoz semmit, szóval szakembernek kell csinálnia. Korulbelul mennyibe fája egy ilyen csere? 2015os model.
2017. ápr. 6. 16:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
De annak mi értelme lenne. Én a manuált nem adnám oda semmi féle automatáért. Nagyon jó időt csinál nekem igy is.
2017. ápr. 6. 16:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Nagyon körülményes főleg egy ilyen új autónál.
2017. ápr. 6. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
Én ötös Golfnál jártam utána. Több százezer az anyag és a munkadíj is. Aki mondta, magának csinálta, mivel autószerelő.
2017. ápr. 6. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Igenám, de ez egy 2éves modell. Bontott cuccot nemigen találsz még bele.
2017. ápr. 6. 18:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Úgy nyertem az autot, és hát a legalap felszereléssel. És nagyon idegesít, hogy minden fél percben át kell állítani, mert vagy hideget, vagy meleget fuj. Egy 150 000-200 000 forintot még adtam volna érte. Már ha alig fizettem érte (csak az ado). De ahogy írtátok akkor az kb tobbe kerulne. A legvégén azt hiszem eladom.
2017. ápr. 6. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Kérj ajánlatot egy márkaszerviztől, és amit mondanak oszd el 2-vel, annyiért egy maszek megcsinálja, de még úgy is sok lesz.

A klímát nem kell kicserélni, "csak" a vezérlését (ami egy ilyen modern autónál vsz. teljes vezérlő elektronika csere), és nagyon szét kell bontani a műszerfalat - nem csodálkoznék, ha a márkaszerviz millió fölé szaladna az ajánlattal.

2017. ápr. 7. 21:29
 7/12 anonim ***** válasza:

" vagy hideget vagy meleget fúj ".

Ilyen nincs !!! Nekem eddig mind manuális volt, sőt a kamionba is volt manuális , de ilyen nincs.

Ha beállitom hidegre és bekapcsolom 1-2-3-vagy 4-es fokozatba, szépen teszi a dolgát. Szerintem a tieddel valami hiba van. Ellenben az automatánál volt olyan nálam is hogy hol hideget hol meg meleget fújt. Az elektronika szarozott azért.

2017. ápr. 8. 11:07
 8/12 A kérdező kommentje:
A manuális klíma irányítójával be lehet állítani, hogy milyen meleg levego jojjon be. Az automata klímával viszont a kabinban akarando hofokot állítom. Például az automata elinduláskor befujja a hidegebb levegot, miután lehult a kabin, picit kellemesebb, kevéssbé hidegebb levegot fuj, mert már lehult a kabin. Addig a kézit miután lehult a kabin át kell állítani, hogy ne fujja folyamatosan, az "brutál" hideget, hanem már elég a finomabb is. Esetleg pl. ha elindul valaki +20ban fel a hegyekben -10be, akkor biztos, hogy az uton legalább 2x feljebb fogja venni a manuális automatát, mert hideg lesz az autoban. ELhiszem, hogy a kézi klíma is jo, meg azzal is lehet huteni, de azért nem hiába tartják az automatát már jobb felszerelésnek. Mind a mellett koszonom mindenkinek a rendes válaszokat.
2017. ápr. 10. 10:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Persze, kényelmesebb az automata klíma, bár +20fokban ki az aki klímázik? Főleg hegymenetben
2017. ápr. 10. 11:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Előző és mostani autóm is automata klímás.

Nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogy hiába van benne több fényszerzo, hogy a direkt napsütést is érzékelje, mivel nagy melegben (>30°C) és főleg több (2+) személy esetén midenképp kézzel kell állítgatni. Na jó a hőfokot az nem annyira, de a befújás irányát és mennyiségét azt mindenképp.

Nekem az a tapasztalatom, hogy automatikusan csak fűteni tud jó az automata klíma. Ha hűteni kell, akkor ahhoz egyszerűen nincs benne elég szenzor.

2017. ápr. 10. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!