Ki lehet cserélni a manuális klímát automatára?
De annak mi értelme lenne. Én a manuált nem adnám oda semmi féle automatáért. Nagyon jó időt csinál nekem igy is.
2017. ápr. 6. 16:45
Nagyon körülményes főleg egy ilyen új autónál.
2017. ápr. 6. 16:54
Én ötös Golfnál jártam utána. Több százezer az anyag és a munkadíj is. Aki mondta, magának csinálta, mivel autószerelő.
2017. ápr. 6. 17:41
Igenám, de ez egy 2éves modell. Bontott cuccot nemigen találsz még bele.
2017. ápr. 6. 18:09
5/12 A kérdező kommentje:
Úgy nyertem az autot, és hát a legalap felszereléssel. És nagyon idegesít, hogy minden fél percben át kell állítani, mert vagy hideget, vagy meleget fuj. Egy 150 000-200 000 forintot még adtam volna érte. Már ha alig fizettem érte (csak az ado). De ahogy írtátok akkor az kb tobbe kerulne. A legvégén azt hiszem eladom.
Kérj ajánlatot egy márkaszerviztől, és amit mondanak oszd el 2-vel, annyiért egy maszek megcsinálja, de még úgy is sok lesz.
A klímát nem kell kicserélni, "csak" a vezérlését (ami egy ilyen modern autónál vsz. teljes vezérlő elektronika csere), és nagyon szét kell bontani a műszerfalat - nem csodálkoznék, ha a márkaszerviz millió fölé szaladna az ajánlattal.
2017. ápr. 7. 21:29
" vagy hideget vagy meleget fúj ".
Ilyen nincs !!! Nekem eddig mind manuális volt, sőt a kamionba is volt manuális , de ilyen nincs.
Ha beállitom hidegre és bekapcsolom 1-2-3-vagy 4-es fokozatba, szépen teszi a dolgát. Szerintem a tieddel valami hiba van. Ellenben az automatánál volt olyan nálam is hogy hol hideget hol meg meleget fújt. Az elektronika szarozott azért.
2017. ápr. 8. 11:07
8/12 A kérdező kommentje:
A manuális klíma irányítójával be lehet állítani, hogy milyen meleg levego jojjon be. Az automata klímával viszont a kabinban akarando hofokot állítom. Például az automata elinduláskor befujja a hidegebb levegot, miután lehult a kabin, picit kellemesebb, kevéssbé hidegebb levegot fuj, mert már lehult a kabin. Addig a kézit miután lehult a kabin át kell állítani, hogy ne fujja folyamatosan, az "brutál" hideget, hanem már elég a finomabb is. Esetleg pl. ha elindul valaki +20ban fel a hegyekben -10be, akkor biztos, hogy az uton legalább 2x feljebb fogja venni a manuális automatát, mert hideg lesz az autoban. ELhiszem, hogy a kézi klíma is jo, meg azzal is lehet huteni, de azért nem hiába tartják az automatát már jobb felszerelésnek. Mind a mellett koszonom mindenkinek a rendes válaszokat.
Persze, kényelmesebb az automata klíma, bár +20fokban ki az aki klímázik? Főleg hegymenetben
2017. ápr. 10. 11:26
Előző és mostani autóm is automata klímás.
Nekem az a gyakorlati tapasztalatom, hogy hiába van benne több fényszerzo, hogy a direkt napsütést is érzékelje, mivel nagy melegben (>30°C) és főleg több (2+) személy esetén midenképp kézzel kell állítgatni. Na jó a hőfokot az nem annyira, de a befújás irányát és mennyiségét azt mindenképp.
Nekem az a tapasztalatom, hogy automatikusan csak fűteni tud jó az automata klíma. Ha hűteni kell, akkor ahhoz egyszerűen nincs benne elég szenzor.
2017. ápr. 10. 12:49
Kapcsolódó kérdések: