Jól cselekedtem?
Vagy nem?
Ma mentem autóval és egy mp-re nem figyeltem az útra és hirtelen megállt előttem egy autó,fékeztem,de már majdnem bele mentem és inkább kirántottam az autót jobb oldalra és bele mentem egy nagy árokban.
Mit kellett volna tennem?
Ott rontottad el, hogy nem tartottad a követési távolságot, és hogy nem figyeltél egy mp-re.
Amúgy ilyen kevés részletből nem lehet megmondani, hogy mi lett volna a jó megoldás.
Végülis mentetted a menthetőt, tehát valamilyen szinten igen.
Viszont azt nem tudom hogy hogy miért hagytad magad ilyen helyzetbe hozni? Természetesen én szabálykövető vagyok aki meredten nézi a motorháztetőt és 10 óra 10 percnél úgy markolom a kormányt hogy izzad a tenyerem, de ha egy tempósabb kanyarban leesne a telefonom az anyósülésről és szabadna telefonálni, akkor elő tudnám úgy kotorni, majd tudnék úgy sms-t írni hogy ne érjenek ilyen meglepetések. Persze ha a szabályok engednék...
Lehet jobban jársz, ha belekoccensz (nem tudom mekkora volt a tempó), így viszont lehet, a sajátodat jobban megtörted.
Ha belemész, elismered hogy te voltál a hibás, ha gondolja rendőrt hív, kit érdekel, te elismerted a hibádat. Kék/sárga lapot kitöltitek, és mindenki megy a dolgára, ha nem történt személyi sérülés.
Az más kérdés, hogy a rendőr lehet, hogy megbüntet (mert nem tartottál követési távolságot, illetve ha csak koccanásost is, de mégis csak balesetet okoztál, így mérlegel, és lehet megkínál egy 10-20ezer ftos büntivel).
De így a tiszta, főleg, ha elismered.
"Jót cselekedtem?"
Bele hajtottál önhibádból egy árokba. Szerinted? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!