Ma majdnem letarolt egy kamion a rendőr lámpánál. Jól cselekedtem? ( lent a eset)
Ma megyek VÉDA közelébe ( ez a lényeg amúgy) látom már olyan 100 méterről, hogy villog a gyalogos lámpa, gondoltam mivel van még idő, padlógázt nyomok, erre konstatálom, hogy a gyenge kisautóm nem harap rá túlságosan. Gondoltam mivel van még 40 méter, hát fékezzünk, meg is tettem, pont pirosnál megálltam, magyarul, ha nem fékezek kapok 2 hét múlva egy 50 ezer forintos csekket. Erre rá 1-2 másodpercre, bődületeset dudál s fékez egy kamion mögöttem, nade. Mikor láttam, hogy sárga és eldöntöttem fékezem, érzékeltem a Scaniát szóval kuplung benyomása után 1-be tettem s vártam meg tud e állni, kicsit közel is volt, ezért nem is nyomtam a féket de lassan engedtem fel a kuplungot, de duda után megállt tőlem 3 méterre.
Ha belém jön a kamion én vagyok a hibás?
Amúgy nem álltam volna meg ha nincs VÉDA, mert ügye a traffi nem mérlegel...
Nem tiszta nekem az eset.
40 méterre elkezdtél fékezni amikor pont narancs lett, de te láttad hogy mögötted a Scania ezért gyorsan kuplung és beraktad egyesbe (60-nál??), de te már hirtelen megálltál és kész voltál újra elindulni a biztonság kedvéért?
Hány méterre álltál meg a lámpától, 39?
Frankón elszámoltam magam, bocs.
Akkor úgy mondom, hogy 1 kamionnyival ( nem mértékegység de érthető kb 18 m ) előrébb láttam ,hogy sárga, ezért megálltam, de közben fékeztem majd raktam 1-be, ő meg egy személyautónyi köv. távot hagyott.
Ha jól értelmeztem a történetet, nem cselekedtél jól...
Elég messze voltál még a lámpától, a kamerától tartva mégis beletapostál a gázba, aztán beleálltál a fékbe.
A gázadással húztad magad után a kamiont, aztán besatuztál előtte.
A kamionos lett volna a hibás, ha beléd fut hátulról, de okulj belőle, nem ok nélkül dudált rád.
A sárgán még át lehet menni, ha már biztonságosan megállni nem tudsz, de messziről a sárgára már nem gyorsítunk rá (vagy piroson mész át, vagy satuzol, ami nem szabályos, veszélyeztetés is lehet)
Nem cselekedtél jól. Hiba volt a gázra lépni. Nem is kicsi!
Az meg, hogy ki a hibás ha beléd szalad kb teljesen mind1. Neked garantáltan maradandó élményt nyújtott volna az a 40tonnás dög.
Ez tipikusan az az eset, amikor rosszul mérted fel a helyzetet. Te megláttad, hogy a lámpa sárga, és gázt adtál, hogy átcsússz rajta. Ez eleve egy hiba, mivel ilyenkor a fékezést kell elkezdeni, és akkor mindenki bőven időben meg tud állni mögötted, neked se kell satuznod.
De ha már egyszer gázt nyomtál, mi az istenért nem váltottál vissza? Jó, hogy padlógázzal nem gyorsul úgy a kocsi, ahogy kell, de ilyenkor alap dolog, hogy visszaváltunk.
Igazából te nem döntötted el időben, hogy hogyan kéne cselekedni.
Természetesen a kamion lett volna a hibás, ha hátulról beléd megy, de téged ez aligha vigasztalt volna.
Nos, legközelebb legyél figyelmesebb.
Béna voltál, hezitáltál egy teljesen hétköznapi helyzetben, nem tudtál meghozni egy baromi egyszerű döntést: még átférek, vagy megállok.
Persze a kamionos lett volna hibás, ha beléd rongyol, csak ez kevéssé vigasztalna téged a totálkáros kisautódban véres fejjel.
Sok a hülye kolléga, de ha a kamion sofőrje még azt érezte, hogy esetleg még ő is átférne a sárgán 16 és fél méter hosszal, te meg besatuztál előtte - akkor valamit nagyon elszámoltál.
Engem már oktatás alatt zavart, hogy a gyalogosok lámpája a zöld villog és én kb. 50 méterre vagyok a lámpától. Egyszer volt, hogy villogó gyalogos lámpánál oktatáson besatuztam, és akkor még bőven zöld volt. Na az durva volt, szerencse, hogy nem jött senki mögöttünk.
Igen, igazatok van. Rosszul döntöttem. 1 éve vezetek, de ezek még mindig gondot jelentenek nekem VÉDA-nál. Ha nem lett volna VÉDA én átmegyek...
Ilyenkor tré ha nincs visszaszámláló.
Mivel a kerdesben szerepel a majdnem szó,van ennek az elméleti fingfűrészelésnek barmi ertelme?
Mert ami majdnem az,az nem az!
Kb mint a mit gondoltok mi lett volna ha kezdetű mondatok....
Felejtsd már el ezt a Védát, semmi köze ahhoz, hogy mi a helyes döntés. Ha nem tudsz biztonságosan megállni, akkor nincs mese, hagyd el mielőbb a kereszteződést. Ha lesz sztárfotó, ha nem. Egyszerűen többet er bárki testi épsége pár tízezer forintnal.
De mondok még valamit: ha olyan szellemben vezetsz, mintha minden sarkon ott lesne az általad olyannyira rettegett Véda nagyúr, akkor nem fogsz ilyen döntesi helyzetekbe kenyszerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!