Ma majdnem letarolt egy kamion a rendőr lámpánál. Jól cselekedtem? ( lent a eset)
Ma megyek VÉDA közelébe ( ez a lényeg amúgy) látom már olyan 100 méterről, hogy villog a gyalogos lámpa, gondoltam mivel van még idő, padlógázt nyomok, erre konstatálom, hogy a gyenge kisautóm nem harap rá túlságosan. Gondoltam mivel van még 40 méter, hát fékezzünk, meg is tettem, pont pirosnál megálltam, magyarul, ha nem fékezek kapok 2 hét múlva egy 50 ezer forintos csekket. Erre rá 1-2 másodpercre, bődületeset dudál s fékez egy kamion mögöttem, nade. Mikor láttam, hogy sárga és eldöntöttem fékezem, érzékeltem a Scaniát szóval kuplung benyomása után 1-be tettem s vártam meg tud e állni, kicsit közel is volt, ezért nem is nyomtam a féket de lassan engedtem fel a kuplungot, de duda után megállt tőlem 3 méterre.
Ha belém jön a kamion én vagyok a hibás?
Amúgy nem álltam volna meg ha nincs VÉDA, mert ügye a traffi nem mérlegel...
Még mindig nem tiszta nekem ez a sztori. De egy valamit nagyon rosszul csinálsz: a gyalogos lámpát nézed, és arra hagyatkozol. A gyalogos lámpát felejtsd el, ha volán mögött ülsz, neked nem arra kell koncentrálnod. Az a gyalogosoknak van oda téve, nem a járműveknek.
Néha valóban jól jönne egy visszaszámláló, de éppen ezért van a sárga jelzés, ami figyelmeztet a piros előtt.
Senki nem vitatta, hogy a hátulról érkező a hibás, de nem mindegy, hogy egy hasonló kaliberű személyautó, vagy egy negyven tonnás kamion tolja meg.
Ha gyorsítás helyett elveszi a gázt, lassít, nem lett volna az említett "majdnem" szitu, a mögötte haladó kamion egyértelmű jelét kapta volna, hogy a lámpánál meg fog állni.
Vagy pedig át kellett volna menni a sárgán (nem tudjuk, mert nem derült ki pontosan, mi is történt a gyalogosnak villogó lámpa erre nem adott magyarázatot, csupán a lámpaváltás közeledtére utalt)
Teljesen mindegy hogy ki hibája. Ha csak egy kis kocc is lesz belőle, egy csomó időt elpazarolsz és egy rakat kellemetlenséged lesz belőle.
A közlekedés egy társasjáték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!