Ha az utcán megfenyegetnek és meg akarnak verni, de én úgy megütöm a kötekedőt hogy betörik a feje és vannak tanúk, számíthatok valamilyen büntetésre? Teljesen önvédelemből cselekedtem.
Két évig jártam thai-boxolni.
16f
Ez nem történt meg remélem nem is fog csak kíváncsi vagyok.
Aki tud verekedni, utcára mezei boksz is elég, mindig úgy kell csinálni hogy komoly baja ne legyen az illetőnek, ha egyébként járkálnak arrafelé.
Bár ma már másabb mint a 2000-es évek közepe felé, amikor még alig voltak térfigyelő rendszerek a legtöbb helyen, így következmény nélkül is leüthető volt aki támadt.
Ma már én is meggondolnám hogy kit hogyan üssek, mert ismeretlen utcán, sose tudni épp hol milyen szögből látszódnék a felvételen.
Ha FENYEGETNEK, akkor nincs övédelem, az ott kezdödik, ha tettlegesség történik, és ERRE reagálsz.
Emellett ha egy kötekedöt (azaz nem nyúlt hozzád, csak a szája járt) megütsz, akkor te vagy a támadó.
HA meg betöröd valaki fejét, az garázdaság, és az önvédelem, mint mentség szóba sem jöhet.
Utolsó jól mondja.
Onnantól önvédelem az önvédelem, ha ő ütött elsőnek. ÉS a visszavágás nem erősebb, vagy súlyosabb mint amit ő mért rád.
Szóval az utcán én max a kezét csavarnám ki, vagy a torkon lévő szegycsontnál lévő ponttal földre kényszeríteném, esetleg kigáncsolnám, és úgy pucolnék el mint a nyúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!