Milyen autót engedhetsz meg magadnak havi 1 milliós fizetéssel?
Mielőtt bárki írná, hogy fake kérdés, elárulom őszintén, hogy közel sem keresek ennyit, ugyanis csak egyetemre járok még. Tehát a kérdés nem rám vonatkozik, szimplán csak kíváncsi vagyok, hogy milyen autót engedhet meg magának az, aki havi 1-1,5 milkát keres.
Ugyanis nem egy ilyen embert ismerek, bár igaz, nem mindegyik magyar, de óriási különbségek vannak köztük. Van aki Volkswagen Golf-ot vezet, de van aki nemrég vett egy 2016-os Mustangot. Sőt, ismerek valakit, aki másfél milka körül keres, és Porsche Caymannal furikázik ide-oda és gyönyörű kertes házban él.
Szóval milyen kocsira futja valójában egy 1-1.5 milliós havi fizuból? Válaszokat köszi!
Kedves kérdező!
Neked milyen autód van?
Nekünk kettőnknek a feleségemmel jobb hónapban összejön 1 milla, de inkább olyan 800 - 900 körül. Nehogy azt hidd, valami marha sok marad ebből, ezer más dologra kell a pénz.
Két Civic - ünk van, egy 13 és egy 11 éves, most szemezek az új 10. generációssal, de megint csak ezer és egy ok lenne rá, hogy másra költsük a pénzt mint új kocsira.
Nekem az havi fizetésem éves szinten is több, örökségemről nem beszélve. - visszont így is zabálja a jövedelmem. Jó négy prémium autó. Egyik eladásra vár.
Visszont a kérdésre válaszólva, itthon 40-60% közt költenek a férfiak autóra. Ha tehetik 60%-ka rámegy az autóra, bár az mindenestül. Ha asszony megfogja ~40% megy rá. Ez a hazai alacsony ingatlan árak és bérletidíjak miatt van. Mert nyugaton a lakbérre, és nem is mindig rezsivel megy el gyerek nélkül a jövedelem kb. 50%-a.
Tehát aki itthon keres ~1.5 milliót, ilyen ismerek többet is ennek átlagban 50%-át autóra költik.
Gyeden lévő feleségemmel jelenleg kerek fél milla a havi nettónk. Én is a 3-6 havi kereset/vételár szerint vettem kocsit, pont a hatos szorzóval. És úgy érzem helytálló a tanács, kicsit túllőttem. Azt élvezem, hogy modern, kényelmes, 5 literből elmegy. Viszont az üzemanyagköltség mellett majdnem még egyszer ennyi elmegy az adókra, megelőző/tervezett karbantartásokra.
Pár éven belül családi házba költöznénk, amihez muszály lesz hitelt felvenni. A plusz kiadás szinte biztos, hogy az autó rovására fog menni, pedig a jövedelmünk meg fog ugrani havi 900k-ra.
Na a gyerek miatt van csak értelme pont, a kerti medencén kívül a luxus lakást családi házra cserélni.
Bár aki itthon nem keres, annak külföldön kell állást kersni. Én itthon élek, de svájcból ausztrián át kapom a bérem.
Ez attól függ hol élsz, van e hiteled, illetve szeretnél e másvalamit is venni a kocsin kívül.
Ha Londonban élsz és 1 milliónak megfelelő angol fontot keresel de egyedül bérelsz egy lakást akkor a pénzed nagy része elmegy, így nem lesz új BMW-d mostanában.
Vagy ha nincs házad még Mo-n de szeretnél akkor se megy az egyszerre hogy házat is építesz meg új kocsit is veszel.
Ha már van házad, nincs hiteled, nem jársz nyaralni, nem költesz igazából semmire se nagy összegeket akkor lehet egy új Mercid simán.
De akinek új mercije van az nem csak arra költ. Megy nyaralni, dadászni, snowboardozni, stb
"ismerek valakit, aki másfél milka körül keres, és Porsche Caymannal furikázik ide-oda és gyönyörű kertes házban él. "
Lehet hogy ez a valaki már 20 éve keres 1,5 milliót havonta és azért van kertes háza meg Porsche. De lehet hogy van neki hitele is jócskán és még 15-20 év mire kifizeti.
Aki meg Golfot vezet azt lehet csak szimplán nem érdeklik az autók. :D
Ez nemcsak a fizetéstől függ, sokkal inkább beállítódás kérdése. Pl. ha valaki környezettudatos, hiába keres 1 milliót, akkor sem fog V8-as terepjáróban feszíteni.
Meg simán lehet valaki gazdag, de nem autób*zi, így megelégszik valami alap verdával.
Én egy Audi A6 V6 TDI Avantot vennék, mert ennyiből már simán futja a szervizekre és a tankolásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!