Milyen autót engedhetsz meg magadnak havi 1 milliós fizetéssel?
Mielőtt bárki írná, hogy fake kérdés, elárulom őszintén, hogy közel sem keresek ennyit, ugyanis csak egyetemre járok még. Tehát a kérdés nem rám vonatkozik, szimplán csak kíváncsi vagyok, hogy milyen autót engedhet meg magának az, aki havi 1-1,5 milkát keres.
Ugyanis nem egy ilyen embert ismerek, bár igaz, nem mindegyik magyar, de óriási különbségek vannak köztük. Van aki Volkswagen Golf-ot vezet, de van aki nemrég vett egy 2016-os Mustangot. Sőt, ismerek valakit, aki másfél milka körül keres, és Porsche Caymannal furikázik ide-oda és gyönyörű kertes házban él.
Szóval milyen kocsira futja valójában egy 1-1.5 milliós havi fizuból? Válaszokat köszi!
Köszi a válaszokat! :)
Mi a helyzet a sportkocsikkal?
16#-ra nem válaszoltam:
hibrid Toyota Rav4, és amint lejárna a gari cserélném le egy másikra. Mert akkor legalább nincsenek meglepetésszerű sok száz ezres szerviz számlák, csak a kötelező dolgok!
Az a baj az álomautókkal, hogy rohadt sokba kerül fenntartani őket!!!
"Egy pénzügyi tanácsadással főállásban foglalkozó ismerősöm szerint, egy autóra szánt ideális összeg 3-6 havi nettó bér. "
Ez nem feltétlen rossz gondolat, de ahogy a legalacsonyabb fizetési kategóriában sem állja meg a helyét úgy szerintem egy bizonyos határ fölött sem.
Egyik ismerősöm novemberben "vett" egy új Passatot, 3 millió volt az induló és 5 évre valami 130-140 000 közötti a lízing (ő céges autónak vette tehát áfás okosság is van). Ha összeszorítanám a fogam akkor én is kitudnám fizetni ezt a lízingdíjat pedig nem keresek 1 milliót :)
Ha be tudsz szállni 5 millával és bevállalsz egy 200 000-res törlesztőt/lízinget akkor az még 1,5 millás fizetésnél nem megterhelő és belefoghatsz egy 17 millás új autóba aminek a fenntartása sem lesz vészes és működni fog a dolog, pedig itt már a vételár az jócskán meghaladta a 6 havi keresetet.
Nekem tobb a fizetesem mint amit a kerdesben leirtal, es egy hasznalt Toyotat vettem, 16e euroert.
Vehetnek Porschet vagy Mercedest is, de minek?
150eft keresetből én megengedhetek magamnak egy 50es (60eft-os)robogót.
Vagy esetleg talán megengedhetnék magamnak egy 2T trabit, kispolskit, skoda 120-at. Amihez ha netán baja van 1-2 eft-okért összetudom vadászni a bontott alkatrészeket.
Nekem egy kertes ház fontosabb mint egy felsőkategóriás bármi tizen x millió forintért.
Hiába keresel 1.5 milliót ha pl. Álmaid házikója meg belejarcol a 40be (videken). Ekkor már nem biztos, hogy tudnál venni még akar 15 millióert egy kocsit lizingre. Mivel ott a lakáshitel, rezsi, életszinvonal fenntartása, nyaralas, család... élni kell az életet, nem pedig látszatot fenntartani.
Ha már megvan minden utánna jöhet a luxus autó. Sok olyat ismerek aki a fent említett összegnél sokkal többet keres, és mindegyik közel 40 volt mire megvehette álmai autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!