Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót engedhetsz meg...

Milyen autót engedhetsz meg magadnak havi 1 milliós fizetéssel?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki írná, hogy fake kérdés, elárulom őszintén, hogy közel sem keresek ennyit, ugyanis csak egyetemre járok még. Tehát a kérdés nem rám vonatkozik, szimplán csak kíváncsi vagyok, hogy milyen autót engedhet meg magának az, aki havi 1-1,5 milkát keres.

Ugyanis nem egy ilyen embert ismerek, bár igaz, nem mindegyik magyar, de óriási különbségek vannak köztük. Van aki Volkswagen Golf-ot vezet, de van aki nemrég vett egy 2016-os Mustangot. Sőt, ismerek valakit, aki másfél milka körül keres, és Porsche Caymannal furikázik ide-oda és gyönyörű kertes házban él.

Szóval milyen kocsira futja valójában egy 1-1.5 milliós havi fizuból? Válaszokat köszi!

2017. márc. 26. 17:53
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Mi a helyzet a sportkocsikkal?

2017. márc. 26. 22:04
 22/41 anonim ***** válasza:

16#-ra nem válaszoltam:

hibrid Toyota Rav4, és amint lejárna a gari cserélném le egy másikra. Mert akkor legalább nincsenek meglepetésszerű sok száz ezres szerviz számlák, csak a kötelező dolgok!

Az a baj az álomautókkal, hogy rohadt sokba kerül fenntartani őket!!!

2017. márc. 26. 22:11
 23/41 A kérdező kommentje:
Szerintem ha valaki megengedhet magának egy álomautót, akkor a fenntartás sem lesz nehéz:) Ez persze nem igaz az olyanokra akik 10-20 vagy akár több évig gyűjtögetnek pénzt egy kocsira.
2017. márc. 26. 22:36
 24/41 anonim ***** válasza:

"Egy pénzügyi tanácsadással főállásban foglalkozó ismerősöm szerint, egy autóra szánt ideális összeg 3-6 havi nettó bér. "

Ez nem feltétlen rossz gondolat, de ahogy a legalacsonyabb fizetési kategóriában sem állja meg a helyét úgy szerintem egy bizonyos határ fölött sem.

Egyik ismerősöm novemberben "vett" egy új Passatot, 3 millió volt az induló és 5 évre valami 130-140 000 közötti a lízing (ő céges autónak vette tehát áfás okosság is van). Ha összeszorítanám a fogam akkor én is kitudnám fizetni ezt a lízingdíjat pedig nem keresek 1 milliót :)

Ha be tudsz szállni 5 millával és bevállalsz egy 200 000-res törlesztőt/lízinget akkor az még 1,5 millás fizetésnél nem megterhelő és belefoghatsz egy 17 millás új autóba aminek a fenntartása sem lesz vészes és működni fog a dolog, pedig itt már a vételár az jócskán meghaladta a 6 havi keresetet.

2017. márc. 27. 00:32
 25/41 anonim ***** válasza:

Nekem tobb a fizetesem mint amit a kerdesben leirtal, es egy hasznalt Toyotat vettem, 16e euroert.

Vehetnek Porschet vagy Mercedest is, de minek?

2017. márc. 27. 09:47
 26/41 anonim ***** válasza:
60%

150eft keresetből én megengedhetek magamnak egy 50es (60eft-os)robogót.

Vagy esetleg talán megengedhetnék magamnak egy 2T trabit, kispolskit, skoda 120-at. Amihez ha netán baja van 1-2 eft-okért összetudom vadászni a bontott alkatrészeket.

2017. márc. 27. 10:16
 27/41 anonim válasza:
Nem olvastam el minden választ de az attól függ, hogy a fizuja mekkora részét szánja/tudja rá szánni. Persze van olyan kocsi (elég sok) ami lízingelt, oda nem kell olyan nagy kezdőpénz csak a lízingdíjra kell, hogy fussa. Havi 1 millió, ha a nagy részét lízingdíjra költöd, csak akkor elég luxus autóra. Igazából ebből költ is az ember, tehát új luxusautóra ebből bőven nem fogja futni. Ha nem lízingel az ember hanem vesz, akkor ilyen használt viszonylag újszerű Audi A6/BMW 5 ami ilyen fizu mellett elképzelhető. Sportkocsinál hasonló a helyzet ugyanolyan árral nézve, maximum többet tankolsz bele. De új drága sportautóra ebből szintén nem futja hanem valami használtra. Amúgy meg nem lehet tudni, hogy ki meddig spórolt az autóra/mennyire megerőltető fizetni, mennyit költ mellette szóval erre lehetetlen válaszolni. Ha örököltél pénzt+ otthon laksz akkor 300 ezerből jobbra futja mint ha 1 milliót keresnél egy hitelre vett házban egyedül a gyerekeiddel akiket etetned kell. Egy valami biztos: Ha nem tudod valami miatt a fizetésed nagy részét fölösleges dolgokra elszórni havi 1 millió luxusautókra kevés. Ha egy BMW M5 ben akarsz feszengeni ennek többszöröse kell és az nem havi fizetésből lesz meg.
2017. márc. 27. 13:40
 28/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Utolsó, hogy érted, hogy az nem havi fizetésből lesz meg?
2017. márc. 27. 19:06
 29/41 anonim válasza:
En 10 milkát keresek havonta es van cadillac suvm es egy mercedes gls em. Nem vagyok az a koltekezos fajta.
2017. márc. 27. 19:35
 30/41 anonim ***** válasza:

Nekem egy kertes ház fontosabb mint egy felsőkategóriás bármi tizen x millió forintért.

Hiába keresel 1.5 milliót ha pl. Álmaid házikója meg belejarcol a 40be (videken). Ekkor már nem biztos, hogy tudnál venni még akar 15 millióert egy kocsit lizingre. Mivel ott a lakáshitel, rezsi, életszinvonal fenntartása, nyaralas, család... élni kell az életet, nem pedig látszatot fenntartani.

Ha már megvan minden utánna jöhet a luxus autó. Sok olyat ismerek aki a fent említett összegnél sokkal többet keres, és mindegyik közel 40 volt mire megvehette álmai autóját.

2017. márc. 27. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!