Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jó, hogy az 1,4-es...

Miért jó, hogy az 1,4-es (vagy kisebb) kocsidra sportdobot raksz, és 40-nél olyan hangja van, hogy beszakad az ember dobhártyája?

Figyelt kérdés
Valaki legyen szíves indokolja már meg, mi a jó abban, hogy a teljesen gyári hajtásláncú kocsinak akkor a hangja, mint egy versenyautónak? Nem érzitek ezt szánalmasnak? Kicsit olyan, mintha magadat csapnák be, nem?
2010. máj. 11. 17:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor az sem zavar, amit az előbbi kommentben leírtam. Ha olyan teljesítményű az autó, ami indokolttá teszi az ilyen kipufogót még mindig más, általában a "gyári" sportautókkal lehet halkan is közlekedni. Na de áruld már el, mi tetszik benne! Miért jó, hogy normál városi használatnál ordít a kipufogód?
2010. máj. 11. 22:17
 12/25 anonim ***** válasza:
Kezdem sejteni miért raknak fel ilyen dobokat, hogy az ilyen minden lében kanál, okostojásokat idegesítsék vele és komolyan mondom igazuk van! Mi a fenéért teszel fel olyan kérdést amire te mindenkinél jobban tudod a válasz? Valaki válaszol a kérdésedre és te elkezded osztani, hogy az nem úgy van. Az meg a másik, hogy ha 300LE+ az autó akkor üvölthet, csak a 1.4 alattival van problémád? Mert idáig ezt mondtad, most majd jön a válasz, h "nem, nem azoknak is minek". Neked nem a gyakorikérdések kell hanem az úgyisénmondommegatutit.hu
2010. máj. 12. 00:03
 13/25 A kérdező kommentje:
Ha meghallgatsz egy olyan autót, egészen máshogy van nagy hangja, mint amikor házilag ráraknak egy kis szarra egy dobot, és hangosabb lesz mint egy Ferrari. Azért írtam Ferrarit, mert a minap láttam egyet elmenni az utcában. Igazából engem annyira nem zavar, csak leírtam, hogy van ennek egy másik oldala is. Tenni úgysem tehetek ellene, csak kíváncsi vagyok, hogy az emberek miért tesznek dolgokat, pl. ezt is. Valahol inkább szánom azokat az embereket, akik ilyen teljesítményű autójuknak ekkora hangot akarnak. Az a "csóró vagyok, hogy normális sportautóm legyen, de magamban azért keltem az illúziót" -kategória. Nekem sincs pénzem rá, de hát attól még nem kell magadból hülyét csinálni. Vagy esetleg direkt az a cél, hogy mindenki megnézze, milyen ügyesen megy az Opel Corsád 40-el? (Másik szívemcsücske, szintén az elmúlt napokban láttam belőle párat, a sufnituning szériából) A South Park-ból a chopperes rész jut róla eszembe, hasonló a helyzet.
2010. máj. 12. 00:14
 14/25 Foorty válasza:
Mibajod az 1.4 es kocsikkal? És miből gondolod, hogy csak gyári autókon van dob? Hmm?? Vagy bocs, talán irigykedsz, hogy van akinek saját autója is van (mégha nem is egy 7.2-es motorral megáldott jószág) és azt csinál vele amit akar? 1.4 es kocsikámra annyit költöttem amennyiből már tudtam volna venni nagyobbat is bőven, de minek? Nem bántam meg és szeretem a hangját is, és nem olyan gyenge mint amilyennek látszik. Én szeretek versenyezni az anyucika autóját hajtom, audi/bmw fenevaddal megáldott kis szarokkal és általában 130 felett már fosnak, 200 felett még senki nem mert követni, és akkor meg már nem az fog érdekelni, hogy milyen hangja van az autónak =) És igen, van benne hangcucc is 2x1kW, de saját autó, azt csinálok vele amit akarok, ha megölöm, hát megölöm, anyuci nem szólhat bele! De ezt te biztos nem érted meg és ezért böki a csőröd más "szabadsága" =) (kiváncsi lennék a te autódra, ha egyáltalán létezik olyan -.-")
2010. máj. 12. 01:51
 15/25 anonim ***** válasza:
Én nemrég rakattam sportdobot a kocsimra. Nem univerzálisat, hanem Dinamit dobnál külön erre a kocsira gyártották le, hangot is lehetett választani. A kocsim 3literes V6 205Le vel és gyönyörű hangja lett!!! Szép mély, nem üvöltő rekkettes. Nagyobb fordulatszámnál halkul a dob, tehát hosszútávú utazásnál sem zavaró, plusz Jó a kocsi zajszigetelése. Azóta kevesebbet eszik a kocsi és nyomatékosabb lett. Nekem nagyon megérte. 1,3 as kocsikra én se raknék sportdobot, de miért zavarna ha más rak. Legyen boldog vele. Nem érzed szánalmasnak, hogy annyira zavar, hogy interneten osztod az észt? EZ A LEGNAGYOBB BAJOD????
2010. máj. 12. 08:06
 16/25 anonim ***** válasza:

01:51

Látszik, hogy te nagyon menő ember vagy az 1,4-es versenyautóddal.

Elárulom, hogy a kipufogótól nem lesz erősebb, és nincs olyan Audi vagy BMW ami ne hagyna le téged! (tudod ők 1,6 benzinnél kezdik)

200-al mész az 1,4-es (Renault / VW esetleg?) versenygépeddel. Aha, persze.

Énis múltkor majdnem mentem 300-at a Trabimmal, de 297-nél elfogyott az út, meg a 6. henger sajnos kihagyott :(

200-nál mennyit pörgött amúgy 8-9-et?:D

2010. máj. 12. 12:10
 17/25 anonim ***** válasza:

Már leírta, hogy miért zavarja nem?!

Hülyék vagytok!

Én is utálom, mikor a Swiftesek (tudom, mindenki ezzel jön, de nem véletlenül) rohadt nagy hanggal ott mutogatják magukat, holott a SZART SE ÉRDEKLI az az egyliteres fos!!

RÜHELLEM AZ ILYENEKET!!!

2010. máj. 12. 12:13
 18/25 A kérdező kommentje:

Lehagyhatja az 1,4-es autóval a BMW-t vagy a tökömtudja mit, ha olyan átalakításokat kapott az az autó. De ha valakinek van pénze meg szakértelme egy olyan autót összehozni, nem hiszem, hogy egy 1,4-es elsőkerékhajtásos kocsiból fog ő sportgépet csinálni. De ez csak a véleményem volt, bár kíváncsi lennék milyen autó, meg milyen módosításokon esett át.

Amúgy nem ez zavar legjobban, csak tegnap, amikor a kérdést kiírtam, hazafelé jövet a lámpánál elindult mellettem egy autó és NEM 200-al ment, hanem 1-esben éppen indult, és már olyan kibas.zott hangos volt, gondoltam megkérdezem, hátha megérteti velem valaki, miért jó ez. Nem hiszem, hogy az "úgyis nekem van igazam" helyzet lenne, mert nyitott vagyok más álláspontjára is, ezért írtam ki a kérdést, hátha valaki meggyőz engem. Ha "úgyis nekem van igazam"-szitu lenne, rákérdeztem volna? Amúgy meg ha nyilvánosan csinálsz bármit is, előfordulhat, hogy más emberek rákérdeznek a miértjére. Mivel kultúrában élünk (?), gondoltam egy ilyet azért megkérdezhetek, és hozzászólhatok a saját véleményemmel. Nem vagyok mindenlébenkanál, és nem szólok bele más magánügyeibe, de ha valaki 170 decibellel teker végig egy utcán, azt úgy gondolom, nem csak őt érinti.

2010. máj. 12. 12:54
 19/25 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértem a kérdezőt, igaza van.Én se szeretem.
2010. máj. 13. 09:08
 20/25 anonim ***** válasza:

12:10 vagyok

Én is megértem a kérdezőt, és én is rohadtul utálom az ilyen botokat :S

Amúyg 1.4 elsőkerekes 1.6 Audi/BMW ellen max akkor lenne esélye, ha:

turbós vagy chiptuningos lenne és a kasztni totál ki lenne könnyítve

2010. máj. 13. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!