Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új átverés (gyorshajtás,...

Új átverés (gyorshajtás, büntetés)?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy ilyen levelet.Az egészben az a legjobb, hogy az ország keleti részében élek(közel a határhoz), és életemben nem voltam még Ausztriában.

A levélhez nem volt kép csatolva.

Ugye átverés? :) Ajánlatos elmenni vele a rendőrségre, vagy hagyjam figyelmen kívül?

[link]

2017. febr. 15. 14:17
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap elmegyek a rendőrségre, biztos ami biztos.
2017. febr. 15. 16:13
 22/38 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm is kapott egy ilyen levelet, szintén az osztrákoktól, amin rajta volt az autója rendszáma lefényképezve, plusz a sofőrről egy kép, de azon nem ő szerepel. A vicc az, hogy fél éve nem járt az osztrákoknál, a büntetés időpontja pedig januárra mutat. Az autóját nem adta kölcsön senkinek, és a fényképen lévő embert sem ismeri. Tegnap ment el a rendsőrségre, mert tőle 15 eurót akartak behajtani, de nem akar fizetni, mert tényleg nem is járt külföldön.
2017. febr. 15. 16:14
 23/38 anonim ***** válasza:
59%

száz szónak is egy a vége: még ma ballagj be a lakóhelyed szerinti rendőrségre ezzel a papírral, és tegyél feljelentést, panaszt, bármit...a lényeg, hogy személyesen sérelmezd a hatóságnál ezt a téves büntetést.

ne telefonálj, mert annak nincs nyoma. Ne küldj fényképet sem..

csak személyesen, és azonnal.

2017. febr. 15. 16:15
 24/38 anonim ***** válasza:

Ezen ügyben a magyar rendőrségnek nincsen semmilyen illetékessége sem, le van írva a levélben hogy mit kell tenned.

De azért remélem, hogy ügyfélbarát hozzáállással segíteni fognak.

2017. febr. 15. 16:36
 25/38 anonim ***** válasza:
72%
Labanciában nem cicóznak. Nálunk is az egyik sofőr tegnap kapott egy csekket 75 €-ról, mert állítólag túllépte a megadott sebességet. A ciki mindössze az, hogy hivatalos menetlevéllel tudjuk igazolni, hogy aznap ki sem mozdult Németországból.
2017. febr. 15. 17:15
 26/38 anonim ***** válasza:
Ezt nem fényképpel kellene bizonyítaniuk? Ha nincs fénykép mi alapján küldenek büntetést?
2017. febr. 15. 17:22
 27/38 anonim ***** válasza:
Kérdésed, és az utolsó válaszod között eltelt 2 óra! Gondolod itt megoldódik a problémád? nagyon nem értem! Én nem a gép elé ülnék, rögtön a rendőrségen érdeklődnék...
2017. febr. 15. 17:39
 28/38 A kérdező kommentje:

Szimplán ma már nem volt kedvem emiatt a rendőrségre menni.

A problémám megoldódhatott volna, ha bizonyítást nyer az, hogy tényleg hamis a dolog, de ahogy látszik nem.

Emellett számos jó tanácsot kaptam, amik segíthetnek ha az itteni rendőrök nem tudnak ezzel mit kezdeni.

Holnap elmegyek, azonban teljesen abszurd a dolog, hogy nekem kell járkálnom, és rohanni a dolog után, miközben nem csináltam semmit.

Illetve a visszaküldési lapon sehol sincs olyan opció, hogy "Ha mi voltunk a hibásak, hívd fel ezt a számot, vagy küldj egy emailt az elérhetőségeddel, és mi visszahívunk, és megtudjuk tárgyalni ezt a dolgot".

Nem az a pár 100 Ft, de komolyan.. Ausztriai telefonszám, és 1 mukkot nem tudok németül, amikor direkt felkelti a figyelmem, hogy reklamálás esetén(ha más vezetett, a hivatalos nyelv a német, és ennek tudatában írjak.)

Na akkor mit intézzek az elérhetőségükkel, amikor életemben még ilyen hülyén kinéző email címet sem láttam. (Kis-nagybetűk, kötőjelek)

Visszaküldés is idő, s ha nem akarja elolvasni, akkor megint egy csomó probléma...

2017. febr. 15. 20:32
 29/38 szántóvető ***** válasza:
keress egy tit-irodát,ők foglalkoznak fordítással.némi pénzért lefordítják az általad megfogalmazott szöveget.ezt küldd el ügyiratszámmal az email-címre.kérj tőlük fényképet vagy csatold a képet a te autódról.
2017. febr. 15. 20:37
 30/38 anonim ***** válasza:
Ne parázd túl, simán lehet nekik angolul is írni.
2017. febr. 15. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!