Új átverés (gyorshajtás, büntetés)?
Ma kaptam egy ilyen levelet.Az egészben az a legjobb, hogy az ország keleti részében élek(közel a határhoz), és életemben nem voltam még Ausztriában.
A levélhez nem volt kép csatolva.
Ugye átverés? :) Ajánlatos elmenni vele a rendőrségre, vagy hagyjam figyelmen kívül?
száz szónak is egy a vége: még ma ballagj be a lakóhelyed szerinti rendőrségre ezzel a papírral, és tegyél feljelentést, panaszt, bármit...a lényeg, hogy személyesen sérelmezd a hatóságnál ezt a téves büntetést.
ne telefonálj, mert annak nincs nyoma. Ne küldj fényképet sem..
csak személyesen, és azonnal.
Ezen ügyben a magyar rendőrségnek nincsen semmilyen illetékessége sem, le van írva a levélben hogy mit kell tenned.
De azért remélem, hogy ügyfélbarát hozzáállással segíteni fognak.
Szimplán ma már nem volt kedvem emiatt a rendőrségre menni.
A problémám megoldódhatott volna, ha bizonyítást nyer az, hogy tényleg hamis a dolog, de ahogy látszik nem.
Emellett számos jó tanácsot kaptam, amik segíthetnek ha az itteni rendőrök nem tudnak ezzel mit kezdeni.
Holnap elmegyek, azonban teljesen abszurd a dolog, hogy nekem kell járkálnom, és rohanni a dolog után, miközben nem csináltam semmit.
Illetve a visszaküldési lapon sehol sincs olyan opció, hogy "Ha mi voltunk a hibásak, hívd fel ezt a számot, vagy küldj egy emailt az elérhetőségeddel, és mi visszahívunk, és megtudjuk tárgyalni ezt a dolgot".
Nem az a pár 100 Ft, de komolyan.. Ausztriai telefonszám, és 1 mukkot nem tudok németül, amikor direkt felkelti a figyelmem, hogy reklamálás esetén(ha más vezetett, a hivatalos nyelv a német, és ennek tudatában írjak.)
Na akkor mit intézzek az elérhetőségükkel, amikor életemben még ilyen hülyén kinéző email címet sem láttam. (Kis-nagybetűk, kötőjelek)
Visszaküldés is idő, s ha nem akarja elolvasni, akkor megint egy csomó probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!