Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új átverés (gyorshajtás,...

Új átverés (gyorshajtás, büntetés)?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy ilyen levelet.Az egészben az a legjobb, hogy az ország keleti részében élek(közel a határhoz), és életemben nem voltam még Ausztriában.

A levélhez nem volt kép csatolva.

Ugye átverés? :) Ajánlatos elmenni vele a rendőrségre, vagy hagyjam figyelmen kívül?

[link]

2017. febr. 15. 14:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
azrt gondolom hogy nem atveres, mert a szamlaszamra a gugli osztrak hivatali talalatokat dob...
2017. febr. 15. 14:54
 12/38 A kérdező kommentje:

A boríték tartalma:

-Az a levél, amit linkeltem és a hátoldalán nagyon árnyaltan a részletek, hogy hol mértek be, és 23km/h-val léptem túl a sebességhatárt.

-Egy levél, amiben megnevezhetem azt, aki helyettem vezette az autót, ha nem én voltam.

- Ez a két levél, csak németül.

- Egy csekk, megcímezve, 75euró értékben.

A rendszámtáblám nem tűnt el, életemben nem voltam nyugatabbra, mint Budapest.

Fizikai képtelenség 6 óra alatt megjárni innen bécsre az utat, és vissza. (a duplája lenne :D)

Benzint direkt nézni szoktam, az sem mozdult meg.

Akkor marad a rendőrség! :)

2017. febr. 15. 14:57
 13/38 anonim ***** válasza:

Nem tűnik kamunak!

Ausztriában "közigazgatási büntető eljárás" van, itt láthatod, hogy teljesen olyat kaptál, mint ahogy egy tényleges kinéz:

[link]

A rendőri szerv megnevezése, címe, e-mail cím formátuma is stimmel!

Lásd itt:

[link]

Ha biztos vagy benne hogy az autód nem volt ott, akkor járj el a leírtak szerint, válasznyomtatvány kitöltésével nyilatkozd, hogy az autód és Te nem voltál ott.

(Rendvédelmi szervnél voltam hivatásos.)

2017. febr. 15. 15:03
 14/38 anonim ***** válasza:
A magyar rendorseg ehhez sokat nem fog tudni szolni. Ott az osztrak kontakt, oda fordulj.
2017. febr. 15. 15:14
 15/38 anonim ***** válasza:
80%

A level teljesen hivatalos!

Annyi lesz a gobd hogy az osztrakok rosszul azonositottak a rendszamot!Nincs ezzel semmi gond,vedd fel a kapcsolatot a levelben levő címmel/telefonszammal/e-mailel!

Valoszinuleg kapni fogsz majd egy levelet amiben suru elnezesek kozepette irjak majd hogy ok tevedtek!Nincs ebben semmi extra!nem te vagy az elso aki igy jart!

2017. febr. 15. 15:25
 16/38 anonim ***** válasza:
81%

Gyanús nekem is, hogy ez nem átverés, csupán tévedés (pl. egy rosszul leolvasott rendszám).

Kérd ki a fotót - de a magyar, hanem az osztrák hatóságoktól.

2017. febr. 15. 15:26
 17/38 anonim ***** válasza:

Azért az Osztrák Nagykövetséget kérdezd meg hogy elég e nyilatkozat szkennelt másolatát e-mailben küldeni a nyilatkozat láblécében megjelölt e-mailre, vagy csak elektronikus aláírással fogadnak el e-mailt, egyéb esetben postai levelet. Utóbbi bosszantó lenne, mert 335 Ft a sima levél, 1200 körül van az ajánlott, 1800 Ft körül az ajánlott tértivevényes.

[link]

2017. febr. 15. 15:31
 18/38 A kérdező kommentje:

#13-as által linkelt oldalon, a csatolt fileok nekem is teljesen ugyanazok! Csak más egy picit az élőfejben lévő minták.

Na akkor ez szívás..

S még nekem fogja energiám, pénzem bánni ezt az egész kálváriát...

Németül kérik a választ, azonban én németült pont annyit tudok, hogy danke schön.

Ilyenkor akkor, mit kell csinálni?

Egy angol nyelvű emailt megértenek, vagy azonnali törlés?

2017. febr. 15. 15:37
 19/38 anonim ***** válasza:
A magyar rendőrséggel is felveheted a kapcsolatot!
2017. febr. 15. 15:42
 20/38 anonim ***** válasza:

Amit találtam, abban magyar nyelven kell nyilatkozatot kitölteni.

Nincs benne olyan, hogy a gépjárművet akkor ott nem vezették. Ha ilyet kaptál, akkor add meg a saját adataidat ott, hogy az "alábbi személy tudja megnevezni...".

Még ha nincs is megjegyzés rovat, írd rá magyarul, hogy: "Nyilatkozom, hogy a ... forgalmi rendszámú és ... típusú gépjárművemmel a feltüntetett napon csak Magyarországon (... helyeken) közlekedtem, a gépjárműt másnak sem adtam át."

Nem néztem utána az osztrák jognak, de ott is az lehet mint nálunk:

közigazgatási bírságnál, helyszíni bírságnál a csekk befizetéssel elismered a felelősséged, ha nem fizeted be akkor szabálysértési eljárássá alakul, ahol már hatóságnak kell bizonyítania, hogy a szabálysértést elkövetted.

Jelentős különbség viszont, hogy az osztrákok 5000 euróra is megbüntetnek, ha az adatszolgáltatást megtagadod!

2017. febr. 15. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!