Új átverés (gyorshajtás, büntetés)?
Ma kaptam egy ilyen levelet.Az egészben az a legjobb, hogy az ország keleti részében élek(közel a határhoz), és életemben nem voltam még Ausztriában.
A levélhez nem volt kép csatolva.
Ugye átverés? :) Ajánlatos elmenni vele a rendőrségre, vagy hagyjam figyelmen kívül?
A boríték tartalma:
-Az a levél, amit linkeltem és a hátoldalán nagyon árnyaltan a részletek, hogy hol mértek be, és 23km/h-val léptem túl a sebességhatárt.
-Egy levél, amiben megnevezhetem azt, aki helyettem vezette az autót, ha nem én voltam.
- Ez a két levél, csak németül.
- Egy csekk, megcímezve, 75euró értékben.
A rendszámtáblám nem tűnt el, életemben nem voltam nyugatabbra, mint Budapest.
Fizikai képtelenség 6 óra alatt megjárni innen bécsre az utat, és vissza. (a duplája lenne :D)
Benzint direkt nézni szoktam, az sem mozdult meg.
Akkor marad a rendőrség! :)
Nem tűnik kamunak!
Ausztriában "közigazgatási büntető eljárás" van, itt láthatod, hogy teljesen olyat kaptál, mint ahogy egy tényleges kinéz:
A rendőri szerv megnevezése, címe, e-mail cím formátuma is stimmel!
Lásd itt:
Ha biztos vagy benne hogy az autód nem volt ott, akkor járj el a leírtak szerint, válasznyomtatvány kitöltésével nyilatkozd, hogy az autód és Te nem voltál ott.
(Rendvédelmi szervnél voltam hivatásos.)
A level teljesen hivatalos!
Annyi lesz a gobd hogy az osztrakok rosszul azonositottak a rendszamot!Nincs ezzel semmi gond,vedd fel a kapcsolatot a levelben levő címmel/telefonszammal/e-mailel!
Valoszinuleg kapni fogsz majd egy levelet amiben suru elnezesek kozepette irjak majd hogy ok tevedtek!Nincs ebben semmi extra!nem te vagy az elso aki igy jart!
Gyanús nekem is, hogy ez nem átverés, csupán tévedés (pl. egy rosszul leolvasott rendszám).
Kérd ki a fotót - de a magyar, hanem az osztrák hatóságoktól.
Azért az Osztrák Nagykövetséget kérdezd meg hogy elég e nyilatkozat szkennelt másolatát e-mailben küldeni a nyilatkozat láblécében megjelölt e-mailre, vagy csak elektronikus aláírással fogadnak el e-mailt, egyéb esetben postai levelet. Utóbbi bosszantó lenne, mert 335 Ft a sima levél, 1200 körül van az ajánlott, 1800 Ft körül az ajánlott tértivevényes.
#13-as által linkelt oldalon, a csatolt fileok nekem is teljesen ugyanazok! Csak más egy picit az élőfejben lévő minták.
Na akkor ez szívás..
S még nekem fogja energiám, pénzem bánni ezt az egész kálváriát...
Németül kérik a választ, azonban én németült pont annyit tudok, hogy danke schön.
Ilyenkor akkor, mit kell csinálni?
Egy angol nyelvű emailt megértenek, vagy azonnali törlés?
Amit találtam, abban magyar nyelven kell nyilatkozatot kitölteni.
Nincs benne olyan, hogy a gépjárművet akkor ott nem vezették. Ha ilyet kaptál, akkor add meg a saját adataidat ott, hogy az "alábbi személy tudja megnevezni...".
Még ha nincs is megjegyzés rovat, írd rá magyarul, hogy: "Nyilatkozom, hogy a ... forgalmi rendszámú és ... típusú gépjárművemmel a feltüntetett napon csak Magyarországon (... helyeken) közlekedtem, a gépjárműt másnak sem adtam át."
Nem néztem utána az osztrák jognak, de ott is az lehet mint nálunk:
közigazgatási bírságnál, helyszíni bírságnál a csekk befizetéssel elismered a felelősséged, ha nem fizeted be akkor szabálysértési eljárássá alakul, ahol már hatóságnak kell bizonyítania, hogy a szabálysértést elkövetted.
Jelentős különbség viszont, hogy az osztrákok 5000 euróra is megbüntetnek, ha az adatszolgáltatást megtagadod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!