Melyik váltó a legjobb? Mik az előnyeik/hátrányaik?
bolygóműves
fokozatmentes
dupla kuplungos
Tisztában vagyok a működésükkel, de eddig csak a bolygóműveset sikerült kipróbálnom. Most autót szeretnék venni. Többmint valószinű, hogy a fokozat menteset veszek majd, mert ahhoz a motorhoz csak ez van. Sok helyen szidják, még nem próbáltam.
(Sokat olvasgattam, de most inkább személyes véleményekre vagyok kíváncsi. Főleg olyanokéra akinek sikerült az összeset kipróbálnia.)
Bolygóműves ből ma már rosszat nem lehet venni, az összes jó.
Duplakuplungosnál jók a DSG-k, de azoknak is állandó apró idegesítő gondjai vannak, amiket még máig nem sikerült kiküszöbölni, pedig állandóan tökéletesítik. Példul: visszaváltásnál sokat gondolkozik, nem tud elindulni finoman, stb.
A fokozatmentes nem jó semmilyen szempontból, tartósságból is a legrosszabb, meg a vezetési élmény szempontjából is nagyon rossz, nagyon idegesítő az állandó egyhangú motorbúgás gyorításkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!