A 10-15 éves autók közül, melyik márkáknak vannak a legjobb automata váltói?
Jobb lett volna, ha pontosítod a kérdést, automata váltóval szereltek 1000-es Swiftet, de prémium kategóriás autókat is.
Automata váltó is van többféle:
Az, hogy a motor milyen fordulatszámon pörög bizonyos sebességnél típusfüggő lehet, nekem a Wagon R+ 90-es tempónál 2500-3000 között pörög, 3000-3500 közötti fordulaton megy 110-120 km/h-s sebességgel.
Automata váltós autót vásárlás előtt ugyanúgy át kell nézni, mint a manuális váltóst, plusz megnézni a váltót.
A váltóolajnak nem lehet égett szaga, ha az olaj megégett, a váltó is sérült, felejtős az autó.
El kell menni az autóval próbaútra, lehetőleg legalább 30 percet menni, hogy érzékelhető legyen, bemelegedve változik-e a váltó működése (ebben sajnos nem minden eladó partner, főleg a kereskedő "siet" - nem feltétlenül azért, mert baja van az autónak)
A próbaúton tesztelni kell a váltót, kipróbálni minden fokozatban.
A váltás jó esetben szinte észrevehetetlen, nem rángat (ha igen akkor rossz a váltó).
Természetesen nem csak a váltót kell figyelni, hanem a motort, futóművet, stb.
kettesnél a pont.
Nekünk 96 óta vannak szuzukiaink a mai napig. mind automata volt, illetve ma is az..
az ezres, a szedan, a wagon R, az új szwift is hibátlanul működött automata váltóval.
a majd húsz év alatt egyszer sem cseráltünk váltóolajat egyik kocsiban sem. persze néztük a színét, és szagolgattuk..az eladott suzukik tulajai a mai napig elégedettek..
a mostani kétajtós, 1.5 ös automata szwift a legjobb a kis- autók között..
a japcsik(is) tudnak autót gyártani..a váltójuk az nagyon ki van találva.
Japánt én nem ajánlom.
A legjobbak szerintem egyértelműen a DSG váltók a VW-től, ez 2005 óta van, talán belefér a keretbe. Egész megbizhatóak, és takarékosabb mint a kéziváltó (!).
Aztán a hagyományos váltóknál a Tiptronic a legjobb szerintem, vagyis az Audi és VW váltói. Viszonylag gyorsak, és nem nagyon szoktak elromlani.
Benzineshez szerintem nem illik automata váltó, csak 200 lóerő felett, de ilyen 100 lóerő alatti benzinest automatával venni, az hatalmas baromság. Dizelekhez sokkal jobban illik az automata tapasztalataim szerint.
100 lóerő alatti, benzines autókat is szereltek, szerelnek automata váltóval...
A kérdező semmit nem írt arról, hogy miért is keres automata váltós autót, milyet, és mennyiért, nem biztos, hogy a felső középkategóriától fölfelé akar keresgélni.
Az egyszerű nyomatékváltóval szerelt benzines kisautókat (pl Suzuki) sem véletlenül gyártották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!