Kis fogyasztású, de erős, tágas és minőségi, megbízható automata dieselt keresek! Jelöltek Audi A6, Mazda6, VW Passat, Opel Insignia, BMW5, Mercedes E! Érveket és ellenérveket várok, ill. tapasztalatokat! Kinek melyik a legjobb tapasztalat alapján?
Egy tapasztalatom van, Insigniat ne vegyél.
Volt egy pár a cégnél, és a 2 évük alatt rengeteg problémájuk volt. Állandó visszatérő fék problémák, nem nyíló csomagtartó ajtó (amikor bent van a cuccod és repülni készülsz), check engin lámpa folyamatosan ég.
www.nepitelet.hu itt tudsz olvasgatni.
A6, Passat, 5er, E merga még 2000-es motorral is csak pályán fog jól fogyasztani, városban nem, mert nehéz a kasztni. De a 2000-es motorral meg nem mennek, csak ha újat.
Pl. régi 2000-es évek eleji modellek 130 LE-sek egy böhöm nagy karosszériához. Az újak már 170-180 körül vannak, az már megy is.
Jó lenne tudni, hogy milyen évjáratot keresel milyen keretből, illetve az a napi 50 km város, autóút, esetleg autópálya-e, akkor lehetne ennél okosabbat mondani.
Mazda 6, Passat, Insignia, ez egy kategória, mind nagyon szép és jó tágas autó, csak ajánlani tudom. Én a Passatot tudnám ajánlani, vagy a Mazda 6-ot, azt is mindenki dicséri, és ezek a Skyactive motorok a Mazdánál nagyon elvannak találva.
BMW, Merci és az Audi megint más kategória, már csak azért is, mert azonos évjáratnál is sokkal drágábbak mint a másik 3. Persze ezek a legtágasabbak, de ha nincs szükséged a prémiumra, akkor elég lenne egy VW is.
Én vagy egy Passatot ajánlanék 2.0 TDI-vel és DSG váltóval, vagy ha Audi, akkor ugyanez a a felállás: 2.0 TDI, az is DSG-vel vagy Tiptroniccal. Ezekkel simán hozható a 6 literes fogyasztás is.
Hozzá kell tennem hogy feltételezem, hogy 4-5 éves autót veszel, én azokról beszéltem, évjáratot nem irtál.
1.9 Tdi Passat 2008-as, keveset fogyaszt, olcsó a fenttartás. Autópályán 210 a vége. 3,5-7 liter fogyasztás.
3.0 Tdi A6 2006-os, egy álom autó, viszont kicsit drágább a szervízelés is. 2.0-es motorral biztos nem vettem volna meg.
Volna anno egy 2,5-es A6-om 2 évig, 2001-es. Szinte a gatyámat is rá költöttem.
A többiről sajnos nincs tapasztalatom.
igen 4-5 éves körül gondolkodom és autóút az az 50 km
városban ritkán használom
nem rossz autó az sem, de még közelebbről egyszer sem vizsgáltam meg...
mennyit fogyaszt 100km-en?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!