Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen mínuszokban kell járatni...

Télen mínuszokban kell járatni az autókat hidegindítás után?

Figyelt kérdés

Az egyik azt mondja "persze hogy kell" míg a másik azt mondja hogy "ezzel csak ártok az autónak".

Most akkor?

Én úgy gondolom, -10 fokokban hogy egy 5percig legalább kell járatni, hogy az olajak nagyjából felmelegedjenek. Szerintem.

2017. jan. 8. 15:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
39%
Attól függ, ha 20 éves autód van akkor tilos.
2017. jan. 8. 15:10
 2/15 Tomcatters ***** válasza:
72%
Nem kell, ahogy elinditod , kb fel egy percen belul indulj el vele es ugy 2500 fordulat korul tartsad , dieselnel 2000 korul ,meg be nem all a vizhofokmero uzemi allapotba :D
2017. jan. 8. 15:14
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Szoktam, mert nem garázsban áll, rendszerint ráfagy a pára a szélvédőre. Beindítom, elszívok egy cigit, közbe lekapargatom. Ez van 17 éve. Soha semmi baja nem lett az autónak. A lényeg ha el is indulsz egy perc után ne pörgesd.
2017. jan. 8. 15:23
 4/15 A kérdező kommentje:

18 éves az autóm.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem tudom hogy mennyire számít, az enyém automata és benzines.

2017. jan. 8. 15:45
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Ha van, akkor inkább az olajhőfok-mérőre figyelj! Akkor üzemmeleg a motor, ha az olaj is elérte az üzemi hőfokot. Mostani hidegekben mikor a vizem eléri a 90-et, az olaj még csak 50-60 között van. CRTDI.
2017. jan. 8. 15:47
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

Nem teszel vele rosszat, ha egy-két percig hagyod járni. Ez alatt az olaj bőven megfordul, eljut mindenhova. És ez után elindulsz szép kímélő módon.

5-10-20 perceket járatni teljesen felesleges. Az olaj ez alatt sem lesz üzemmeleg.

2017. jan. 8. 16:12
 7/15 anonim ***** válasza:
79%
Én annyit járatom, amíg mindenhova eljut az olaj. Jó a fülem, öreg az autó, hallom a hangján. :) Ez pár másodperc. Illetve ebben a hidegben magától megemeli az alapjáratot pár másodpercre, azt mindig megvárom, amíg visszaáll. Gondolom a hideg miatt így igyekszik gyorsítani az olaj eljutását a kenési pontokra. A használati utasítás amúgy azt írja, hogy ne járassam, hanem induljak el vele alacsony terhelésen. Gondolom alapjáraton sokkal tovább melegedne át a motor, ami miatt tovább lenne fokozott kopásnak kitéve.
2017. jan. 8. 16:38
 8/15 anonim ***** válasza:
39%
#1 vagyok, nekünk most szintén ilyen ősöreg benzines autónk van és apukám (autószerelő) mondta, hogy az az egészséges, ha menet közben, magasabb fordulatszámon melegszik be az autó, pl.5 percig nem szabad járatni, mert valami ott nem tesz jót alacsony fordulatszámon (bocsi, lány vagyok és kb ennyit értettem a részletes magyarázatábol:D )
2017. jan. 8. 16:48
 9/15 Tomcatters ***** válasza:
39%
Utolso, igen ,ez pontosan igy van :D
2017. jan. 8. 16:52
 10/15 anonim ***** válasza:
2017. jan. 8. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!