Létezik, hogy 2 év alatt elromlik egy akkumulátor?
A gondozásmentes, zárt rendszerű aksi nem egyenlő a zseléssel.
Amúgy létezik.
Gondozásmentes akksit nem célszerű hagyományos töltővel tölteni, ahogy teljes lemerülés esetén a generátorral sem, mert kinyírja az aksit.
Létezik, hogy meghalt két év alatt.
A zselés akksinál ellenőrizni kell a folyadékszintet. A MIN és a MAX jelzés között kell lennie. Ha nics ilyen jelzés, akkor fapálcával ellenőrizni kell, hogy a folyadék minden cellában 1-1,5 centivel ellepje az ólomlemezeket. Ha alacson a folyadékszint, desztillált vizet kell beletölteni.
.
Ha nagyon hamar (2-3 év alatt) tönkremegy az akksi, akkor lehet, hogy valami más hiba van a kocsiban (generátor, feszültségszabályzó).
Nem biztos, hogy az akksi letérdelt..kérdés hogy van töltve, mennyire terhelik, és leszívja e valami kis izzó, rádió, riasztó..?
Ha sokszor indítózol, rövid utakom használod bekapcsolt lámpákkal, megy a fűtésventillátor, sokat állsz a féken, sok az alapjárat..stb..
a zselés akksinak sokat kellene bírni, lehet, hogy ez pont gyártási hibás..ami nagyon ritka. inkább a helytelen használat, töltéshiány..
Eleve az se normális dolog, hogy egy akku 2 éves koráig többször teljesen lemerül. Lehet pl. töltési hiba, vagy gyakori indítgatások nagyon rövid utakkal.
Az ilyen teljes lemerülések igencsak ki tudnak nyírni egy akkumulátort.
Először is rá kell mérni, minden módozatban feszültséget mérni.
Van benne egy digitális rádió, de ha ki van véve a kulcs akkor a kijelző se megy, a memóriája él egyedül. Nem rég bekerült egy gyári digitális óra is, annak a kijelzője mindig üzemel. Ez elég neki ahhoz, hogy leszívja?
A másik meg ahova lehetett LED-et raktam (műszerfal, utastéri lámpák, rendszámtábla, oldalindex, helyzetjelző, tolató lámpa, hátsó ködlámpák). Létezik, hogy ezzel rontottam el valamit?
Hagyjátok már a hülyeséget. Autóban nincs zselés akkumulátor.
A zselés akkumulátorok légmentesen le vannak zárva, hogy nézel benne szintet fapálcával? :D
7-es!
Egyszer sem magától merült le. Először 14 nyarán 1 hét állás után fenékig ki volt merülva, olyan volt mintha nem lett volna a kocsiban akksi. Akkoriban azt csináltam, hogy mindig levettem a - csatalkozásról. Ez egy idő el el maradozott, de eddig nem volt gond. Mostanában szerelgettem a műszerfalat, akkor sikerült lehúznom, de ez 2 hónapja volt, mindegy milyen hideg volt, tekert rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!