Astra H 1.7 CDTI miért áll meg inditás utan 5-6 másodpercre és nagyon nehezen,5-6 probalkozásra indul vissza mikor hideg van?
Hibakód van?
Nekem ez injektor, vagy üzemanyagrendszer problémának tűnik. Pl valahol fellevegősödik vagy a nagynyomású szivattyú csak nehezen tudja felépíteni a megfelelő rail-nyomést.
Az enyém szintén 2005-ös, km is van benne rendesen, szintén két napja áll kint egy nyitott beálló alatt. Ma reggel -15 fok volt, -10, -11-nél indítottam, -12 fokos hűtővíz mellett: [link]
Érdekes, mert nekem is ilyen autóm van. 16 éves, 302.000km és tankoláson és fogyóanyagokon kívül egy fillért nem kellett rá költenem. Ellenben a másik autóm 2018-as, még egy év garanciám van rá és folyton szervizben van már milliós összegeket költött rá a márkaszerviz. A garanciában cserélt vezérműlánc pl kibírt kemény 8000 km-t és most várja a harmadik szettet. Hozzáteszem, hogy nem vadállat módjára hajtom az autót, mindent megkap, fűtött garázs, kizárólag prémium üzemanyag, stb. Az, hogy a fényszóró is folyton hibát jelez és már az 5-6. kört fogom futni vele más semmiség. 3 éves 37.000 km-t futott autóról van szó. Jövőre ha lejár a garancia, nem kérdés, hogy megy az autó a piacra. Milliókat fogok bukni rajta, de hosszabb távon még mindig olcsóbb, mint folyton milliókat rákölteni.
A jó öreg H Astra meg ismét előlép második autóból egyes számúvá. Már öregecske autó, de az tetszik benne, hogy nincsenek ilyen nyűgjei, bármikor csak beleülök, megtankolom és a világból kivisz.
Sziasztok!
Szintén H astránk van, 125 LE 1.7 Isuzu. A hibajelenség a következő. Gondol egyet, elkezd fulladozni, mint amikor elfogy az üzemanyag, füstöl a kipufogó mint a barom, és a végén leáll. Gyújtás 2-3x ráad elindul, de ahogy megindulok vele, újra előjön. Szervíz cserélt benne központi vezérlő egységet, 1 hónapig jó volt, most újra kezdte. Új üa. szűrő van benne, tank tele, MOL premiummal. Járt már így valaki? Amennyit költöttem rá eladnám ha menne végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!