Téli motorozás, milyen hatással van a járműre?
Én még mínuszban is használtam. egy kicsit melegítettem, aztán usgyi...a motor inkább élvezi, de a térdem, arcom majd lefagyott.
Használd nyugodtan, ha te bírod a hideget.
Miért okozna gondot a motornak?
Az üzemi hőfok +40 fokban is ugyanannyi, mint -20- ban. Kicsit hagyod melegedni indítás után, oszt jó idő.
Semmi baja nem lesz. Neked meg lefagy a tököd, de az más lapra tartozik. :)
A motort kevésbé viseli meg a hideg, a motorosra annál inkább lehet hatása, és nem feltétlenül most, lehet csak évek múltán "emlékezik" a szervezet a fagyos motoros időszakra, különböző reumatikus panaszokkal kísérve.
A téli motorozásnak legkevésbé a motor kopása a veszélye, még száraz idöben is kell a fokozott óvatosság, jégre futás esetén nagyot lehet esni, ha meglepetésként éri a vezetőt, kifázás ellen meg szinte lehetetlen védekezni, ha hosszabb ideig tart az kutazás.
Nekem robogóm volt csak de hidegben több ideig ment a szivató, kellett járatni kicsit elindulás előtt.
A motorosnak több baja lesz a hidegtől mint a motornak. Lehet arcüreggyulladásod is akár, a térdeid is megérzik majd idővel.
Tökmindegy hány fok van ha Te bírod és beindul a vas.
6 km-t kisgatyában lesétálok mondjuk
Tél az ott kezdődik hogy havazás,só,latyak,lefagyott szakaszok.
Amit mi télnek hívunk az valójában lekvár.
Anno csapattam hóban,meg is sínylette a gépezet.
A só megmart gumit felnit fényezést.Ettől óvnálak.
Óvatosan pajtikám! Izületekre NAGYON vigyázni, érdemes venni egy rendes thermo ruhát, ahogy mások is írták baj lesz belőle később!
Ha anyagilag megteheted, akkor vegyél egy szett téli gumit is. Amíg nincs legalább 40 fokos a víz, addig ne indulj el.
Széles utat és nagyon vigyázz magadra, mert a p*csádat szétrúgom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!