Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motoron az első fék miatt...

Sivatagi1996 kérdése:

Motoron az első fék miatt csúszkálok?

Figyelt kérdés
Üdv, friss jogsis gólyamotoros vagyok egy 2008-as YZF R125-öm van, alig 4500 km-rel. Az imént vettem elő egy másfél hét pihi után, rendesen bemelegítettem indulás előtt, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem satufék de egy picit is határozott első fékezés esetén kishíján elborul a motor (elkezd csúszkálni az eleje,kicsit rángat a kormány jobbra-balra). Tudnátok esetleg ajánlani valamit vagy inkább nézessem meg szakemberrel?

2016. nov. 26. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Finomabban fékezz, és arányosan használd a hátsó fékkel, és csak magában soha ne használd, mert úgy gyorsan fejre állsz. Ilyen hidegben elég kemény a gumi, lényegesen rosszabb a tapadása mint nyáron.
2016. nov. 26. 15:17
 2/5 veterán vas ***** válasza:

Ahogy #1 ajánlja!

A jó időben megszokott fékerőnek csak a felét használd elől, és utána azonnal segíts rá a hátsóval.

Ha ügyesen csinálod, kb. ugyanakkora lesz a fékút hossza, de kevésbé fogsz csúszkálni. Aztán -ha bejön a hó és a jég- még visszafogottabban. ;)

2016. nov. 26. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Amúgy ez a rángatás, vagy szitálás akkor is előfordulhat ha kicsit kikopott a kormánycsapágyad. Nézd meg felállított motoron az első kereket megfogva, és kicsit rángatva, hogy nem e lötyög pár millimétert.

Ha lötyög, akkor azt bizony ha lehet minél előbb vidd el megcsináltatni.

2016. nov. 26. 17:09
 4/5 A kérdező kommentje:
#1-nek lesz igaza, most lementem megrángattam nem lötyög nem kotyog, meg elvileg a gyári gumik eléggé csúsznak meg tényleg nem 30fok van. Köszönöm a válaszokat, ideje lenne eltenni de a szezon soseme érhet véget :D
2016. nov. 26. 17:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Guminyomás, kerék lazulás???
2016. dec. 4. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!